Zavřít reklamu

Společnost Apple podle všeho pracuje aktuálně na nové verzi svého softwaru Logic Pro X pro Mac s podporou Live Loops. Funkce Live Loops – tedy živé smyčky – si získala velkou oblibu již v nativním GarageBandu pro iPad. Je tedy pochopitelné, že se ji Apple rozhodl poskytnout i uživatelům programu Logic Pro. Důkazem chystaných živých smyček pro Logic Pro je snímek ze stránek společnosti Apple, na kterém můžeme vidět MacBook Pro se spuštěným programem Logic Pro X, obsahujícím funkci živých smyček. Fotografie si všiml jeden z uživatelů diskuzní platformy Reddit. V současnosti už je ze stránek Applu nicméně stažená.

Logic Pro X zive smycky Mac
Zdroj: Reddit

Funkce živých smyček poprvé přišla na iPad již v roce 2016. Společnost Apple tehdy živé smyčky označovala za „zcela nový a intuitivní způsob tvorby úžasné hudby“. Funkce nabízí uživatelům knihovnu šablon smyček, vytvořených společností Apple. „Pomocí Live Loops můžeš hravě tvořit elektronickou hudbu. Hudební smyčky se dají jednoduše spouštět klepáním na buňky a sloupečky v mřížce. Pak z nich sestavíš své originální aranžmá,“ popisuje společnost Apple tuto funkci na oficiálních stránkách, věnovaných aplikaci GarageBand. Díky Live Loops mohou uživatelé přehrávat, upravovat a aranžovat své hudební nápady v reálném čase.

Zatím není jasné, kdy má Apple v plánu vydat novou verzi programu Logic Pro X pro Mac. V době tvorby tohoto článku se již fotografie Macu s programem Logic Pro X s Live Loops na odkazované stránce nenacházela. Apple nicméně minulý týden prodloužil bezplatnou zkušební lhůtu u svého softwaru Final Cut Pro X z původních třiceti na devadesát dní, devadesátidenní bezplatnou zkušební lhůtu nově poskytl i u zmiňovaného Logic Pro X.

Dnes nejčtenější

.