Zavřít reklamu

Clara Reeves je CEO společnosti Hipster Whale, jež se zabývá vytvářením jednoduchých, ale nesmírně zábavných a chytlavých plošinovek. Na platformách Applu si můžete zahrát hry Crossy Road či Crossy Road Castle, která je v portfoliu Hipster Whale poměrně novým přírůstkem. A právě o těch se Clara se pro CNET rozpovídala  a přidala i několik dalších pikantností.

Hry mne vždy uchvacovaly, ale trvalo mi dlouho, než jsem si řekla:“Hele, někdo tyto věci dělá, proč bych je nemohla dělat taky?“ Opravdu jsem to milovala, byla jsem jak Harry Potter v Bradavicích, který se učil kouzlit,“ odpověděla Clara hned v úvodu na otázku týkající se toho, proč se vlastně vrhla do vod mobilního gamingu. Před Hipster Whale pracovala Clara v Atari a Krome Studios, kde dle svých slov získala zkušenosti k vedení zaměstnanců. Nyní si klade za cíl, aby všechny své nabrané zkušenosti přenášela i na své podřízené.

Řeč později padla i na Crossy Road Castle, které je nyní exkluzivitou pro Apple Arcade. Pokud tedy tuto službu používáte, můžete si ji samozřejmě zahrát. Clara řekla, že podobný koncept hry byl dlouho v plánu, a díky Applu se stal skutečností, neboť Apple Arcade je způsob, jak dostat svůj titul na více platforem. Pokud se do jeho předplácení pustíte, využít jej totiž můžete jak na iPhonu či iPadu, tak i na Apple TV a Macu, což je pro vývojáře vynikající možnost své hry protlačit ve velkém. V závěru rozhovoru se také rozpovídala o skutečnosti, že v této branži moc mužů nepotkává. „Pracuji s muži, takže neřeším žádné těhotenství nebo dlouhé dovolené. Osobně neznám v tomto odvětví žen, které by si prošly podobným příběhem a mohly o tom mluvit.“ Clara se rozloučila slovy, že studio momentálně pracuje kvúli koronaviru na multiplayerové verzi Crossy Road Castle, jejich snahou je udržet lidi doma.

Dnes nejčtenější

.