Zavřít reklamu

Pamatovat si hesla ke všem internetovým službám, účtům či stránkám je pro mnohé z nás poměrně obtížné, jelikož jich jsou tuny. U většiny z nich máte k dispozici jednoduchou možnost pro resetování hesla v případě, že jej zapomenete, přičemž Apple není v tomto směru žádnou velkou výjimkou. Avšak vzhledem k tomu, že dbá na bezpečnost a soukromí svých uživatelů, není resetování hesla záležitostí několika sekund, během kterých vyplníte e-mailovou adresu a je hotovo. Pro obnovení hesla Apple ID jsou nutné další kroky a zároveň proces může trvat několik hodin, ne-li dní.

Vzhledem k tomu, že obnova hesla může trvat delší dobu, tak se někteří uživatelé snaží tento proces „urychlit“ tak, že o obnovení hesla požádají hned několikrát. Někteří z nich mají jednoduše zažité, že e-mail pro obnovení přichází hned, někteří si zase mohou myslet, že když mail hned nepřijde, tak se něco pokazilo. Opak je však pravdou – opakovanými žádostmi o obnovení hesla se proces rozhodně neurychlí, ba naopak zpomalí, a to jak pro vás, tak pro ostatní uživatele, kteří heslo taktéž zapomněli. Apple se proti tomuto „spamování“ pro obnovení hesla rozhodl bojovat a ve svém dokumentu pro obnovování hesel přichází s určitými novinkami. Kalifornský gigant uvádí, že by se uživatele měli prvně pokusit o změnu hesla ze svých Apple zařízení. Pokud neuspějí, tak mohou navštívit stránku iforgot.apple.com a zde požádat o obnovu hesla. Pokud však na této stránce dojde k několikanásobnému spuštění obnovovacího procesu, dojde k jeho kompletnímu ukončení.

Obnova hesla je v případě Apple ID několikakrokový proces, a jak už jsem zmínil výše, než se dostanete k poslednímu kroku, tak to může trvat i několik dní. Pokud uživatel jeden z těchto kroků nesplní, tak může dojít ke kompletnímu ukončení procesu obnovení a je nutné začít odznova. I když mnoho uživatelů říká, že je tento proces až zbytečně zdlouhavý a přísný, tak Apple uvádí, že se jedná o jedinou možnost, jak lze zabránit hackerům v tom, aby se zmocnili vašeho účtu. Zároveň byste neměli žádat o další obnovu v případě, že už je jeden proces obnovy aktivní – i v tomto případě jej zrušíte a opět začínáte od začátku. Pomoci vám pro zapamatování hesel může například aplikace Klíčenka v iCloudu, ve které máte uložená všechna svá hesla a další údaje.

Dnes nejčtenější

.