Zavřít reklamu

Pandemie koronaviru nedolehla plnou silou jen na Evropu a Asii. Velké problémy s ní má totiž i Severní Amerika, která je domovem Applu. Konkrétně v USA počet nakažených každý den strmě roste, což tamní zákonodárce přinutilo zavést striktní bezpečnostní opatření zamezující šíření viru. Vážnost celé situace si velmi dobře uvědomuje i Apple, který vládu předběhl a svým zaměstnancům ještě před zavedením vládních opatření doporučil pracovat co možná nejvíce z domova. Tímto krokem zapříčinil vyprázdnění Apple Parku, který je standardně domovem pro vyšší jednotky tisíc zaměstnanců. Nad prázdným areálem se nyní proletěl dron youtubera Duncana Sinfielda, který zachytil skutečně unikátní záběry plné klidu a až znepokojivé prázdnoty. 

V minulosti jsme vám záběry z dronů létajících nad Apple Parkem přinášeli poměrně pravidelně. Těsně před otevřením celého komplexu však do něj Apple dronům zakázal vlet a svět se tak musel se záběry jeho nového domova z ptačí perspektivy rozloučit. Čas od času se sice po tomto zákazu na internetu snímky z dronu vznášejícího se nad Apple Parkem objevily, jejich kvalita však nebyla zpravidla příliš valná a to především kvůli obavám lidí ovládajících drony z jejich odhalení bezpečnostními službami, které si Apple pro ochranu Apple Parku platí, aby vše důležité zůstalo očím nezasvěcených skryto. Tyto bezpečnostní složky však nyní v areálu chybí, díky čemuž se mohl dron Duncana Sinfielda nad obří kruhovou budovou a jejím okolí prohnat.

Na videu je krásně patrné, že se kampus již víceméně začlenil do florou zarostlého terénu, díky čemuž v něm již nepůsobí jako vetřelec, ale jako jeho dlouhodobá součást. Za povšimnutí rovněž stojí duhové oblouky ve vnitřním perimetru hlavní budovy Apple Parku, které nechal Apple vztyčit kvůli relativně nedávným oslavám otevření areálu. A jak se zdá, oblouky, pod kterými bylo vystavěno pódium, se mu osvědčily natolik, že se rozhodl pro jejich zachování. Nic dalšího překvapivého však již video nezachycuje – nepočítáme-li tedy hrobový klid, který panuje v celém areálu.

Dnes nejčtenější

.