Zavřít reklamu

Ještě zhruba před půl rokem se zdálo, že je představení prvního headsetu nebo chcete-li chytrých brýlí z dílny Applu na spadnutí, jelikož to naznačovaly bety iOS 13. Do vývoje však bohužel promluvila v posledních měsících pandemie koronaviru, která jeho dokončení oddálila. Apple tak byl donucen výrazně přehodnotit i své plány na představení této revoluční novinky. 

Podle zdrojů DigiTimes pocházejících z dodavatelského řetězce Applu měli dodavatelé s předstihem počítat s tím, že brýle začnou vyrábět v průběhu letošního roku. Nyní je však měl Apple informovat, že novým termínem představení brýlí je rok 2022 – přesněji pak jeho konec. Zda může za odsun koronavirus sice dodavatelé zdrojům nepotvrdily, avšak vzhledem k tomu, že se výrazně podepisuje třeba i na vývoji letošních iPhonů je víceméně jasné, že za tím stojí právě on. 

Obecně se dá říci, že toho o chytrých brýlích Applu zatím příliš nevíme. V uplynulých měsících a letech totiž uniklo prakticky jen to, že v nich poběží speciální operační systém rOS s vlastním App Storem, budou kombinovat prvky virtuální a rozšířené reality a alespoň v prvních verzích budou závislé na iPhonu. Na druhou stranu, vzhledem k odložení jejich představení je možné, že Apple některé tyto věci ještě přehodnotí a v následujících dvou letech přepracuje do použitelnější podoby. 

Co se týče designu novinky, o tom není jasno prakticky vůbec. Zatímco některé zdroje se přiklání spíše k tomu, že budou brýle vypadat jako klasické headsety od Googlu či HTC, jiné zase tvrdí, že se dočkáme víceméně klasicky vypadajících brýlí například jen se širšími rámečky okolo skel, ve kterých bude skryt veškerý hardware. Pokud se však má tento produkt stát světovým hitem, jinak než druhou formou designu se mu to zřejmě nepodaří. Vše ale ukáže v tomto směru až čas, kterého má nyní Apple na rozdávání. 

Dnes nejčtenější

.