Zavřít reklamu

Před pár hodinami Apple po šesti veřejných betách vydal iOS 13.4, přičemž kompletní výčet novinek si můžete přečíst zde. Běžného uživatele ale zajímá, jak to bude s plynulostí a výdrží baterie. Na první zmíněný atribut se podíval opět kanál iAppleBytes, a to u iPhonů SE, 6S, 7, 8 a XR. Poslední bety vypadaly v tomto ohledu velmi nadějně. Jak si ale stojí ostrá verze? Na to se nyní podíváme.

 

Začneme jako vždy u iPhonu SE, u kterého nám systém přibližně o vteřinu rychleji naskočí na iOS 13.4. Pravidelně uvádíme, že největší rozdíly se v plynulosti celého systému ukáží na aplikacích třetích stran. Zde jde vidět, že iOS 13.4 tomuto modelu poměrně svědčí. Rychlejší spuštění můžeme vidět u YouTube, Twitteru, VK i Snapchatu, což jsou jistě dobré zprávy. Na řadu přichází iPhone 6s, který domovskou obrazovku ukazuje dříve na iOS 13.4, a to opět o vteřinu. Zde můžeme vidět svižnější spuštění YouTube na iOS 13.3.1, na aktuální verzi například pak pracuje lépe VK. Ostatní aplikace jsou ovšem vyrovnané. I zde můžeme konstatovat přívětivý výsledek.

U iPhonu 7 se systém opět spustí dříve na iOS 13.4. Zde se například aplikace jako VK, Snapchat a Facebook otevřou rychleji na iOS 13.3.1. Ovšem YouTube vyhrává na celé čáře na iOS 13.4, bude to ale spíše tím, že aplikace na iOS 13.3.1 zamrzla. Na řadu přichází iPhone 8 s čipem Apple A11 Bionic, u kterého by už rozdíly vzhledem ke stáří čipsetu měly být menší. I zde se systém, a to s poměrně značným odstupem, spustil rychleji na iOS 13.4. Drobné rozdíly vidět jsou, ovšem nedá se zřejmě jednoznačně říct, kde běží systém lépe. Tak či onak, jedná se o desetiny vteřin, které uživatel nepocítí. Kolo jako vždy uzavírá iPhone XR, a i zde můžeme pozorovat rychlejší spuštění systému na nejaktuálnější verzi. A situace u aplikací třetích stran je zde obdobná, jako u iPhonu 8. Na celý test si můžete udělat obrázek sami v přiloženém videu. Dobrou zprávou je, že co se rychlosti týče, nemá nová verze systému na žádný model negativní dopad, spíše naopak. Uvidíme, jak to bude s výdrží baterie, jelikož šestá beta v tomto ohledu dopadla bídně. Tento test bychom vám mohli ukázat už možná zítra.

Dnes nejčtenější

.