Zavřít reklamu

Většina uživatelů, kteří chtějí mít ve svém iPhonu přehled, si do kontaktů ukládá veškeré záznamy v podobě přesného jména a příjmení. V rámci aplikace Kontakty lze poté určitým záznamům přiřadit přezdívku. Pokud si tedy například otce uložíte pod jménem Petr Novák, tak si můžete nastavit přezdívku Otec. Jak lze takovou přezdívku nastavit, a jak můžete nastavit, aby se vám u příchozích hovorů taktéž zobrazovaly přezdívky? To se dozvíte v tomto článku.

Jak u kontaktu nastavit přezdívku

Abyste mohli u kontaktů využívat přezdívky, tak je samozřejmě prvně nutné takovou přezdívku nastavit. Otevřete si tedy aplikaci Kontakty (popřípadě aplikaci Telefon, kde se do sekce Kontakty přesuňte) a rozklikněte si ten kontakt, u kterého chcete přezdívku nastavit. Po rozkliknutí klepněte v pravém horním rohu na možnost Upravit. Nyní v režimu úprav sjeďte níže a klepněte na možnost přidat pole. V kategorii polí poté vyberte možnost Přezdívka. Nyní už jen stačí, abyste výše přezdívku nastavili. Jakmile ji do příslušného pole vepíšete, tak v pravém horním rohu klepněte na Hotovo. Tímto jste úspěšně nastavili přezdívku pro jeden kontakt. Tento postup opakujte i u ostatních kontaktů, u kterých chcete přezdívku nastavit.

Jak nastavit zobrazování přezdívek

Nyní je nutné nastavit, aby váš iPhone preferoval přezdívky před samotnými jmény. Abyste tak mohli učinit, tak se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté sjeďte níže, dokud nenarazíte na kolonku Kontakty, kterou rozklikněte. Zde poté stačí rozkliknout možnost Krátké jméno. V této sekci už jen stačí, abyste jednoduše pomocí přepínače aktivovali možnost s názvem Preferovat přezdívky. Takto zajistíte, že se u kontaktů budou vždy preferovaně zobrazovat přezdívky – samozřejmě, jsou-li k dispozici.

Dnes nejčtenější

.