Zavřít reklamu

Každý z nás v těchto dnes řeší situace, na které nejsme v běžném životě zvyklí. Je to něco nového pro nás pro všechny. Pro děti, učitele, ale také pro rodiče. Školy jsou uzavřené a učitelé se snaží zajistit žákům a studentům co nejlepší vyučování na dálku. Je ale vůbec možné to efektivně zorganizovat? Jak mohou v této situaci pomoci moderní komunikační technologie?

Dnes je více než kdy dříve potřeba najít místo, kde spolu můžeme komunikovat, i když jsme každý někde jinde. Většina studentů a rodin je zvyklá komunikovat spolu v nějaké komunikační aplikaci, a tak je nejjednodušším způsobem přidat online vzdělávání právě sem. Viber Komunity nabízí prostor, kde mohou být studenti v kontaktu nejen spolu navzájem, ale také s učiteli a kde jim učitelé mohou poskytovat vyučování online. Komunity mohou mít libovolný počet členů a nabízejí skvělé možnosti pro správu obsahu a toku informací. Navíc je skvělé, že i když se někdo přidá později, může vidět veškerý obsah z historie.

Rakuten Viber

Představte si, že učitel vašich dětí založí komunitu pro studenty 9. třídy. Je to tak snadné a každý to může rychle udělat v pěti krocích:

  1. Jděte do konverzací, klikněte na ikonku 📝 v pravém dolním rohu v případě Androidu nebo ikonku 💬 v pravém horním rohu pro iPhone 💬> Nová komunita> Přidejte jméno komunity a stručné informace o komunitě.
  2. Rozhodněte se, jaký typ komunity je ve vašem případě nejlepší:

🔒 Uzavřená – pouze pro jasně danou skupinu lidí (pozvánky do komunity posílá pouze učitel)

📢 Veřejná – může se přidat kdokoliv a pozvat další buď přímým pozvání nebo sdílením linku na komunit

  1. Rozhodněte se, jak bude fungovat komunikace

➡️ Pouze jedním směrem – přispívat může pouze učitel, studenti mohou číst, lajkovat a sdílet

↔️ Oběma směry – přispívat mohou i členové komunity

Pravidla lze kdykoliv změnit.

  1. Vytvořte pravidla pro vaši komunitu. Napište je do prvního příspěvku a připněte je nahoru k názvu komunity, aby je každý viděl.

V případě, že pravidla někdo nedodržuje, můžete tuto osobu zablokovat.

  1. Nejdůležitější je obsah – měl by být jasný, stručný a přesný. Pro rychlou zpětnou vazbu lze vyzkoušet ankety.

V momentě, kdy je komunita vytvořena, je možné přidávat členy. Pak již můžete sdílet online vyučovací materiály, dávat studentům rady, zasílat hlasové zprávy až 15 minut dlouhé, sdílet soubory až o velikosti 200 MB, organizovat ankety pro zpětnou vazbu. Možnosti jsou nekonečné a správa je velmi snadná.

Rakuten Viber-Informace o komunite
Informace o komunitě

Všichni doufáme, že se vše zase co nejdříve vrátí do normálu. Do té doby je ale určitě možné zajistit pro vaše děti kvalitní online vzdělávání. Digitální technologie jsou v tomto ohledu největším pomocníkem.

Dnes nejčtenější

.