Zavřít reklamu

V posledních týdnech vyjádřilo poměrně velké množství analytiků značné obavy z toho, zda Apple v letošním roce vůbec představí novou generaci iPhonů. Od té se ještě před pár týdny očekávaly velké věci, avšak situace ve světě se kvůli pandemii koronaviru zkomplikovala natolik, že dokončení vývoje iPhonů 12 nebude vůbec jednoduchou záležitostí. Velmi dobře informovaná agentura Bloomberg však nyní jablečný svět uklidňuje tvrzením, že žádné rušení letošních iPhonů Apple nechystá. 

Zdroje agentury Bloomberg, které pochází dle všeho přímo z Applu, prozradily, že plány kalifornského giganta jsou i přes pandemii koronaviru stále stejné – tedy nastavené na podzimní představení nových iPhonů. Jediný problém je v tuto chvíli se spuštěním hromadné výroby, která standardně začíná na začátku léta, nicméně podle zdroje tento termín Apple letos nestihne. Vyloučit se tak nedá, že by mohla být zprvu na trhu o “dvanáctky” nouze. Opakovala by se tak situace z roku 2017, kdy mnozí jablíčkáři čekali na své iPhonu X i více než čtvrt roku.

Od nových iPhonů 12 se toho očekává opravdu hodně. Velkým upgradem by měl projít jejich design, který má dát vzpomenout na slávu iPhonů 4 a 5. Těšit se tak můžeme opět na hranaté tělo, které je podle mnoha jablíčkářů designově mnohem povedenější než současná zaoblená varianta. Kromě toho se dočkáme i výrazného navýšení výkonu a RAM paměti či podpory 5G sítí, které se začínají ve světě pomalu prokousávat na světlo světa. Očekává se ale i podpora obousměrného bezdrátového nabíjení či vynikající fotoaparát, který by měl být opatřen senzorem LiDAR pro 3D skenování okolí telefonu. 

Dnes nejčtenější

.