Zavřít reklamu

Včera představenými MacBook Air (2020) Apple leckoho velmi potěšil. Novinky se totiž dočkaly nasazení spolehlivé klávesnice Magic Keyboard, která nahradila nepříliš povedenou motýlkovou verzi. Kromě toho zdvojnásobil Apple u základní konfigurace úložiště a celé řadě pak vnukl výkonnější procesor, díky čemuž se stal počítač vhodnějším na mnohem víc věcí. Třešničkou na dortu je pak cena, která v Česku začíná na příjemných 29 990 korunách. Zdánlivě dokonalý stroj však přeci jen jednu vadu na kráse má – webkameru. 

Je to trochu paradox. Za kvalitu webkamer MacBooků je Apple v posledních letech lynčován prakticky permanentně, ale stejně si z této kritiky absolutně nic nedělá a všude tlačí svojí FaceTime HD kamerku. Výjimku neudělal dokonce ani u 16” MacBooku Pro cílícího na profesionální uživatele, kteří by si kvalitnější kameru určitě zasloužili – tím spíš, když jim šel Apple na ruku výrazným zkvalitněním interních reproduktorů, mikrofonů, ale i oddělením tlačítka Escape z Touch Baru a jeho navrácením do fyzické podoby. Právě tento stroj spustil jednu z nejsilnějších lavin odporu FaceTime HD kamerky, což mnohé uživatele vedlo k přesvědčení, že se Apple konečně umoudří a nové MacBooky začne osazovat kvalitnějšími prvky. Opak je však pravdou. Technické specifikace nového MacBooku Air totiž jasně říkají, že se na poli webkamerek žádná evoluce nekoná a uživatelé si tak budou muset znovu vystačit s FaceTime HD, jejíž kvality jsou nevalné. 

Jak už bylo zmíněno výše, nový MacBook Air začíná v České republice na 29 990 korunách. Za tuto cenu uživatelé dostanou počítač s 1,1GHz dvoujádrovým procesorem Intel Core i3 desáté generace s Turbo Boostem až 3,2 GHz, grafikou Intel Iris Plus, 8 GB RAM paměti, 256 GB SSD diskem, dvěma Thunderbolt 3 porty, Touch ID a samozřejmě Magic Keyboard. Co se týče barev, Apple vsadil stejně jako v případě iPadů Pro 2020 na jistotu a novinku nabízí v osvědčených odstínech vesmírně šedé, zlaté a stříbrné. Pokud se pro jeho objednání rozhodnete dnes, Apple vám jej dodá mezi 8. až 17. dubnem. 

Dnes nejčtenější

.