Zavřít reklamu

Společnost Apple včera oznámila, že součástí operačního systému iPadOS 13.4 bude podpora trackpadu pro všechny modely iPadu Pro, iPad Air 2 a novější, iPad páté generace a novější a iPad mini 4 a novější. Softwarová aktualizace bude oficiálně pro všechny uživatele vydána 24. března. Kromě nové Magic Keyboard, která je ale určená pouze iPadům Pro z roku 2018 a novějším. Existuje ale také řešení od společnosti Logitech, která představila klávesnici pro 10,5-palcový iPad Air a 10,2-palcový iPad s vestavěným trackpadem.

Klávesnice s vestavěným trackpadem pro iPad Air i pro 10,2-palcový iPad je již zalistovaná i v oficiálním e-shopu společnosti Apple. Obě verze vás vyjdou na 3799 korun, zatím ale nejsou dostupné. Klávesnice jsou součástí pouzder od Logitechu a vestavěný trackpad nabízí samozřejmě také podporu Multi-Touch gest. Klávesnice jsou dále vybavené podsvícenými klávesami, řadou kláves se zkratkami pro operační systém iPadOS, a pouzdro je navíc vybavené stojánkem a držákem na Apple Pencil nebo Logitech Crayon. Pouzdro Logitech s klávesnicí s vestavěným trackpadem je kompatibilní také se starším 10,5-palcovým iPadem Pro.

Operační systém iPadOS 13.4 přinese kromě podpory trackpadu také řadu dalších zajímavých novinek, jako je třeba dlouho očekávané sdílení složek na iCloudu, nové samolepky Memoji, přepracovaná nástrojová lišta v nativním Mailu, podpora nových klávesových zkratek nebo třeba možnost přemapování hardwarové klávesnice iPadu. Operační systém iPadOS 13.4 by pro veřejnost měl vyjít 24. března, k vydání obvykle dochází kolem sedmé hodiny večer.

Dnes nejčtenější

.