Zavřít reklamu

Pokud vás pobyt doma už značně rozčiluje, zachvacuje vás nuda a v televizi nic není, nevěšte hlavu. Je spousta skvělých českých filmů, které stojí za opětovné zhlédnutí. Věřte nebo ne, značné množství takových snímků je i zcela zdarma na YouTube. My jsme se podívali za vás a pokusili vybrat těch několik podle nás nejzajímavějších, které pokryjí všechny žánry, které YouTube nabízí.

Rebelové

Tento muzikál je velmi známým počinem Filipa Renče z roku 2001, jenž si dokonce odnesl z pěti nominací celkem dva České lvy, a to za zvuk a kostýmy. Jde o skutečně povedený film plný skvělých písniček a humorných momentů. Těžko předpokládat, že by někdo Rebely neviděl. Proč si je ale nepřipomenout? Výborný film Rebelové můžete zdarma zhlédnout zde.

Gympl

Komedie z prostředí ne zrovna fungující střední školy, která zlákala po premiéře spousty dětí ke sprejerství. Velmi povedený film Tomáše Vorla, z nějž vyšla Zuzana Bydžovská jako držitelka Českého lva za vedlejší roli. Skvělý film se skvělým obsazením a skvělými hláškami.

Vejška

Po několika letech jsme se dočkali pokračování Gymplu. Jak již název vypovídá, dva hlavní protagonisté se nyní pohybují v prostředí vysoké školy. Nutno říct, že tento film nebyl kritiky přijat tak dobře jako Gympl. Jde ovšem o komedii, u které se zasmějete. Pokud se vám líbil Gympl, bude se vám líbit i Vejška.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Výše hovořím o filmech a o jejich legendárních hláškách. Všechny tyto ale strčí do kapsy komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Skvělá porevoluční komedie, která těží hlavně ze svobody slova. Vesnický buran Bohuš zdědí obrovské množství peněz a začne si užívat. Do jeho dědictví patří například i cihelna, kterou od něj „ty ku**y šikm***é“ chtějí koupit.

Kájínek

V podstatě hrané dokumentární drama o kdysi nejznámějším českém vězni odsouzeném na doživotí. Jeho případ byl zfilmovaný kvůli několika skutečnostem. Tou jednou je fakt, že utekl z Mírova. Dalším je specifikem je nejednoznačnost celého případu, jelikož jsou zastánci i takové teorie, že Jiří Kájínek byl obětí justičního omylu či dokonce spiknutí. Tak či onak, jak jistě víte, tento odsouzený vrah byl omilostněn prezidentem. Poté byl přítomen v mnoha pořadech, kde svůj příběh vyprávěl. Film o Kájínkovi naleznete zde.

Ro(c)k podvraťáků

Duo Mádl a Kotek ve třetím filmu Karla Janáka. Zde už hoši nesnowboardují ani neraftují. Mají kapelu a zrovna se jim finančně nedaří. Bohužel pro ně se zapletou s mafiánem skvěle hraným Václavem Postráneckým. Jedná se o komedii s prvky akce, o žádný filmový zázrak ale nejde a za mě je ze tří filmů tohoto dua nejslabší (neříkám ale, že je špatný). Nicméně na odpoledne zabaví.

Čert ví proč

Pokud dostanete náladu na nějakou „novější“ pohádku s čertovskou tématikou, zkuste třeba film Romana Vávry Čert ví proč. Král Dobromil propadá pekelné moci a někdo musí království zachránit. Asi se shodneme, že za posledních 20 let se jedná o jednu z těch lepších pohádek. Posuďte ale sami.

Babovřesky

Pokud máte rádi komedie Zdeňka Trošky, vezmete za vděk i Babovřeskám. Komedie situovaná do bláznivé vesnice vám dá jednoznačně vzpomenout na trilogii Slunce, seno. Nutno ovšem říct, že film neplatí za zrovna povedený a kritici si jej řádně podali. Pokud ale chcete večer vypnout u „blbosti“, zkuste tento film.

Lucie, postrach ulice a A zase ta Lucie

Dětem se bude jistě líbit tato známá rodinná komedie. Malá Lucka, jelikož chce zapadnout do party starších dětí, odcizí v obchodním domě plastelínu. Z ní se ale vyklubou dvě postavičky, s nimiž děvče zažívá všelijaká dobrodružství a nakonec díky kterým do kolektivu zapadne.

Snad vám tento článek trochu pomůže při stereotypních dnech. Na YouTube je samozřejmě spousta dalších filmů. Pokud jste narazili na nějaký, který by v tomto výčtu neměl chybět, klidně se pochlubte v komentářích.

Dnes nejčtenější

.