Zavřít reklamu

Apple si pro své fanoušky připravil na dnešek celou řadu novinek. Těmi nejzajímavější jsou pak bezesporu zbrusu nová generace iPadů Pro a speciální Magic Keyboard, která promění iPad ještě lépe v přenosný počítač. Kromě klasických kláves se totiž pyšní i relativně velkým trackpadem, díky kterému je možné s iPadem pracovat skoro jako s laptopem. Naprosto skvělé je navíc to, že Apple neomezil kompatibilitu novinky jen na nejnovější generaci iPadů Pro. 

Pokud vlastníte iPad Pro 3. generaci, který byl představen v říjnu 2018, můžete začít jásat. Nová Magic Keyboard je totiž kompatibilní i s nimi a to bez jakéhokoliv omezení. Propojení je zajištěno přes Bluetooth a napájení klávesnice pak samostatně přes USB-C. Apple bude vyrábět klávesnici ve dvou velikostech s ohledem na velikost jednotlivých tabletů. Škoda jen, že se budou mezi sebou tyto klávesnice lišit cenou. Zatímco varianta pro 11” model stojí na českém Apple Storu 8890 korun, za větší model zaplatíte 9990 korun.

Aby byla klávesnice s iPady Pro 2018 plně funkční, je třeba u nich příští týden aktualizovat na iPadOS 13.4. Právě ten totiž přinese na iPady plnou podporu všech jejích vychytávek v čele s možností jejího přemapování a potažmo nastavení klávesových zkratek. Pokud tedy na novější verzi operačního systému pro iPad, než kterou v něm máte nyní nainstalovanou, přecházet nechcete, koupi klávesnice si rozmyslete. Byla by vám totiž svým způsobem k ničemu. 

Dnes nejčtenější

.