Zavřít reklamu

Tento týden byl zveřejněn žebříček Fortune, sestávající ze stovky produktů, vyznačujících se nejlepším designem moderní doby. Určitě nikoho nepřekvapí, že v něm výrobky společnosti Apple obsadily hned několik příček.

Hned na prvním místě žebříčku se ocitl iPhone. Společnost Fortune v žebříčku zmiňuje, že důvodem úspěchu jablečného smartphonu je neustálá snaha Applu o inovaci na poli hardwarového i softwarového designu, a dodává, že se jedná o „zařízení, které změnilo způsob našich životů“. iPhone nicméně není jediným Apple produktem, který měl tu čest umístit se v žebříčku Fortune. Na desáté příče se kupříkladu umístil iPod, a Fortune nezapomíná ani na zmínku o Jonym Ivem. Fortune v žebříčku dále uvádí, že iPod byl pro mnohé spotřebitele právě oním produktem, který je přivedl k Applu. Čtrnácté místo v žebříčku produktů s nejlepším designem obsadil MacBook Pro. Ten podle Fortune „osvobodil kreativní profesionály od počítačových pracovních stanic“. MacBook Pro, poprvé představený v únoru roku 2006, měl být přenosným profesionálním Macem.

V žebříčku Fortune se ale umístily i softwarové produkty od Applu – na dvaadvacáté příčce se například umístil App Store – online obchod s aplikacemi, který od základů změnil život jak uživatelům, tak i vývojářům. Od roku 2008, kdy byl poprvé spuštěn, prošel App Store řadou proměn a vylepšení, a postupem času se dočkal i své verze pro Apple Watch a operační systém watchOS. Uživatelům za dobu své existence nabídl více než dva miliony aplikací ke stažení a zaznamenal více než 100 miliard stažení. Šestadvacátou příčku žebříčku Fortune pak obsadil samotný operační systém, který zde byl označen jako „jednoduše použitelný a dostatečně výkonný pro práci“.

Na šestačtyřicáté příčce se pak umístily Apple Watch s podtitulem „Síla iPhonu v balení, které není o moc větší než poštovní známka“. Apple Watch se nedlouho po svém vydání dočkaly opravdu dobrého přijetí, a s každou další generací obliba ze strany uživatelů stoupala. V současné chvíli jsou Apple Watch nástrojem nejenom pro komunikaci, ale také pro zdraví a fitness. Posledním z Apple produktů v žebříčku Fortune je platební služba Apple Pay, kterou Fortune vyzdvihuje zejména za její bezpečnost a jednoduchost používání.

Dnes nejčtenější

.