Zavřít reklamu

O blížícím se příchodu nové – v pořadí již čtvrté – generace iPadů Pro slýcháme v posledních týdnech poměrně často. Naprostá většina těchto zpráv však pochází z neoficiálních zdrojů. V posledních dvou dnech jsme se však potvrzení blížícího se představení novinek dočkali i ze strany Applu, byť za oficiální se též tak úplně označit nedá. 

Včera si Apple zaregistroval do databáze Eurasijské ekonomické komise záhadný tablet s operačním systémem iPadOS 13, z čehož lze usuzovat, že nás od jeho představení dělí již skutečně krátká doba. K registraci do této databáze se totiž Apple zpravidla uchyluje jen několik týdnů před spuštěním prodejů produktu. Dnes se pak podařilo čínským uživatelům v oficiálních uživatelských příručkách Applu k produktům dostupných na jeho webových stránkách objevit čtyři iPady Pro s modelovými označeními, kterými v současnosti žádné prodávané iPady Pro nedisponují. Jedná se konkrétně o modely s označeními A2228, A2231, A2229 a A2233, přičemž za těmito kódy se skrývají dva 11” a dva 12,9” modely – vždy jeden s podporou WiFi a druhý s podporou WiFi a LTE. 

new-ipad-pro-models-china-user-manual

Že se jedná o doposud nepředstavené modely potvrdil víceméně poté, co se o nich začalo hovořit na čínských sociálních sítích i samotný Apple, který dokument stáhl a poté jej zpět na svůj web nahrál už bez této čtveřice produktů. Je tedy jasné, že se novinky snaží zatím ještě držet pod pokličkou, byť se mu to tak úplně nedaří. Dá se však očekávat, že jejich premiéra již klepe na dveře, jelikož k zanášení informací o novinkách se Apple zpravidla odhodlává v horizontu dnů či týdnů před jejich odhalením. Pokud si tedy brousíte na nový iPad Pro zuby, doporučujeme ještě pár dní či týdnů počkat. Dopřát si totiž budete moci novinku s trojitým fotoaparátem a výkonnějším procesorem, která se bude prodávat velmi pravděpodobně za cenu nynějších modelů. 

Dnes nejčtenější

.