Zavřít reklamu

I přesto, že se téma drahých mobilních dat řeší v České republice už delší dobu, tak jsme se prozatím stále nedočkali žádného východiska. Pokud tedy nemáte sjednaný nějaké firemní či jinak zvýhodněný tarif, tak za mobilní data v rámci klasického tarifu stále platíte příliš moc peněz. V tomto případě nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit a s mobilními daty šetřit – a operační systém iOS vám v tom může pomoci tak. S jeho pomocí si můžete nastavit, kterým aplikacím umožníte přístup k mobilním datům, a kterým přístup naopak zakážete. Pokud se chcete dozvědět, jak na to, tak pokračujte ve čtení.

Jak na iPhonu deaktivovat využívání mobilních dat pro určitou aplikaci

Pokud chcete na vašem iPhonu (popřípadě iPadu) nastavit, jaké aplikace mohou využívat mobilní data, tak postupujte následovně. Z domovské obrazovky se přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté lokalizujte kolonku Mobilní data a klepněte na ni. Jakmile tak učiníte, tak se prstem přesuňte níže pod prakticky veškerá nastavení, která jsou k dispozici. Níže poté naleznete seznam veškerých nainstalovaných aplikací, společně s přepínačem u každé z nich. Pokud je přepínač u aplikace v aktivní poloze, tak aplikace k mobilním datům přístup. Pokud přepínač přepnete do neaktivní polohy, tak využívání mobilních dat aplikaci zakážete.

Pokud v seznamu aplikací sjedete úplně dolů, tak si můžete také zobrazit a nastavit přístup k mobilním datům u aplikací, které jsou k dispozici pouze na vašich Apple Watch – stačí rozkliknout možnost Aplikace jen na hodinkách. Pomoci si se šetřením mobilních dat můžete také tak, že deaktivujete funkci s názvem Asistent Wi-Fi. Tato funkce se stará o to, že v případě připojení k nestabilní Wi-Fi váš iPhone automaticky přepojí na mobilní data.

Dnes nejčtenější

.