Zavřít reklamu

Od představení 13” MacBooků Pro a MacBooků Air pro letošní rok dělí svět poslední týdny. Vyplývá to alespoň ze zjištění předního Apple analytika Ming-Chi Kua, podle kterého má již Apple obě novinky hotové a svým příznivcům je ukáže v průběhu druhého čtvrtletí letoška – tedy mezi dubnem až červnem. 

Nová generace 13” MacBooků Pro a Air toho příliš mnoho nového oproti loňským modelům nepřinese. Největší novinkou bude i podle Kuových zdrojů nasazení klávesnice Magic Keyboard, kterou se v současnosti pyšní i 16” MacBook Pro. Tato klávesnice vychází z klasické externí Magic Keyboard, avšak pro potřeby laptopů je ještě mírně vylepšena. Její hlavní devízou je stabilita kláves a poměrně nízký zdvih, ale hlavně vysoká spolehlivost a naopak velmi nízká poruchovost. Uživatelé, kteří se pro MacBook s tímto typem klávesnice rozhodnou se tak nebudou moci obávat trablí, které mohli zažívat s laptopy s motýlkovými klávesnicemi, které Apple využívá u MacBooků od roku 2015 (u řady Pro pak konkrétně od roku 2016). Kromě nového typu klávesnice se dále očekává nasazení výkonnějších procesorů a snad i navýšení maximálího úložiště. 

Změna velikosti?

Otazníky visí v tuto chvíli nad rozměry verze Pro. Spekuluje se totiž nad tím, že u ní Apple po vzoru 16” modelu výrazně zúží rámečky kolem displeje a ten tak díky tomu roztáhne na zhruba 14”. Tento upgrade by si však pravděpodobně stejně jako u větší verze vyžádal i mírné zvětšení těla. Nicméně zda se opravdu k něčemu podobnému Apple odhodlá už nyní nelze zatím s ohledem na neshody mezi zdroji potvrdit ani vyvrátit. V případě MacBooku Air naopak ponechání standardních rozměrů potvrdit můžeme. 

Jelikož řádí v posledních týdnech ve světě epidemie koronaviru, která nutí prakticky všechny firmy rušit veškeré akce, na kterých hrozí shromáždění většího počtu lidí, je víceméně jasné, že představení nových MacBooků proběhne přes tiskovou zprávu. Tu může Apple vydat prakticky kdykoliv v průběhu druhého čtvrtletí. 

Dnes nejčtenější

.