Zavřít reklamu

Epidemie koronaviru zasazuje fanouškům Applu první citelnější ránu. Podle zdrojů několika na sobě nezávislých zahraničních magazínů se totiž před pár hodinami Apple rozhodl z obav z koronaviru zrušit svou jarní Keynote, kterou měl podle dostupných informací plánovat na 31. březen. Produkty, které si na ní měly odbýt svoji premiéru, tak budou buď odloženy nebo představeny skrze tiskovou zprávu. 

Oficiálního oznámení data konání první letošní Keynote Applem se očekávalo v nejbližších hodinách a dnech. Kalifornský gigant totiž rozesílá pozvánky na své tiskové konference zhruba týden až čtrnáct dní před jejich konáním v závislosti na velikosti. V případě jarních Keynote pak posílal v minulosti pozvánky vždy s patřičným předstihem, jelikož na nich světu ukazoval poměrně velké věci v čele s iPhonem SE v roce 2016. Zdroje s vazbami na vedení Applu nicméně nyní prozradily, že z letošní Keynote, kterou měl mít Apple podle nich skutečně naplánovanou na několikrát omílaný 31. březen, nebude nakonec nic. Důvodem má být primárně koronavirus a jeho šíření v okrese Santa Clara, ve kterém leží i sídlo Applu. Applu v rozhodování o zrušení dále pomohlo i údajné zpoždění výroby dvou klíčových produktů, které se měly na Keynote ukázat. O co přesně se jedná sice zdroje neprozradily, za klíčové však nelze zřejmě považovat nic jiného než iPhony 9 nebo chcete-li iPhonu SE 2 a iPady Pro nové generace. 

Je otázkou, jak se Apple se zrušenou Keynote, na jejímž programu měl představení poměrně velkého množství hardwarů, vypořádá. Jako nejpravděpodobnější varianta se nyní jeví postupné představení všech novinek skrze tiskovou zprávu, jak tomu bylo i v loňském roce. Tím jim sice nezajistí tak velkou mediální pozornost, ale alespoň je dostane na pulty obchodů a rozpumpuje tím prodeje daných kategorií. Další možností je pak odložení jejich představení na další Keynote, což je však s ohledem na současnou situaci velmi rizikové. Velmi pravděpodobně bude totiž odpískána i červnová vývojářská konference WWDC a pokud se bude situace zhoršovat, v ohrožení bude zanedlouho i zářijová Keynote s novými iPhony. Všechny tyto akce se sice dají uspořádat on-line, avšak minimálně v případě hardwarových eventů Apple upřednostňuje osobní kontakt s novináři kvůli možnosti zapůjčit jim na pár minut novinky a nechat je o svých prvních dojmech informovat jejich čtenáře. 

Dnes nejčtenější

.