Zavřít reklamu

Produkty od Applu nejsou rozhodně určené jen nejmladší generaci, která je v technologiích zpravidla sběhlejší, než ta starší. Nutno podotknout, že se kalifornský gigant snaží své produkty dělat dostupné naprosto každému – ať je vám 9, či 99 let. Starší lidé však často mívají problém se zrakem a Apple si je tohoto vědom. Proto se v rámci operačního systému macOS (a samozřejmě i iOS) nachází plno funkcí, které pomáhají tuto překážku překonat. Pojďme se společně v tomto návodu podívat na to, jak můžete v Safari nastavit, aby se na zobrazených stránkách nezobrazovalo příliš malé písmo, a aby bylo popřípadě převedeno na větší.

Jak na Macu v Safari nastavit minimální velikost písma, která se zobrazí na stránkách

Pokud chcete na vašem Macu či MacBooku nastavit minimální velikost písma na webových stránkách, tak se prvně přesuňte do aktivního okna aplikace Safari. Jakmile tak učiníte, tak v levé části horní lišty klepněte na možnost Safari. Z rozbalovacího menu, které se vytvoří, vyberte možnost Předvolby… (popřípadě využijte klávesové zkratky Command + mezerník). Poté se otevře nové okno s předvolbami nastavení prohlížeče Safari. V jeho horním menu se přesuňte do sekce Pokročilé. Zde už jen stačí, abyste zaškrtnuli druhou možnost shora, tedy Nepoužívat menší velikost písma než. V rozbalovacím menu vedle této možnosti si poté nastavte minimální velikost písma, která se může zobrazit na webových stránkách.

V této sekci předvoleb si můžete nastavit například také to, aby se v řádku pro URL adresu zobrazovala úplně celá adresa a nikoliv jen název domény. Zároveň si zde můžete nastavit například také automatické ukládání článků pro četbu offline, zastavování plug-inů, anebo zde můžete aktivovat speciální vývojářské menu.

Dnes nejčtenější

.