Zavřít reklamu

Jablečná společnost si na mezinárodní svátky potrpí a zejména nedá dopustit na ty, které oslavují lidskou kreativitu, umění a nejrůznější přínosné činnosti a osobnosti. Není to tak dávno, co jsme informovali o tom, že bude Apple podobným způsobem přistupovat také k Mezinárodnímu dni žen, jenž nastane již 8. března. Tuto příležitost si pochopitelně nenechá ujít spousta značek a společností, ale technologický gigant povýšil tento den na zcela novou úroveň a přispěchá až s 5 tisíci přednáškami a semináři v Apple Storech po celém světě. A aby toho nebylo málo, zveřejnil Apple také nové Behind the Mac video, které se zaměřuje výhradně na ženy.

Pokud pravidelně sledujete Twitter Tima Cooka a další sociální sítě, kde se jablečná společnost a její představitelé vyjadřují, jistě vám neunikly velkolepé plány Applu, které se týkají blížícího se Mezinárodního dne žen. Společnost totiž plánuje dát prostor stovkám umělkyň, designérek, zpěvaček a dalších vlivných osobností a vybídnout je k tomu, aby předstoupily před publikum v Apple Storech po celém světě a podělily se s fanoušky o inspiraci. Dohromady se můžeme těšit až na 5 tisíc těchto seminářů a přednášek, avšak jablečná společnost nezapomněla ani na další osobnosti, z nichž ne všechny se mohou programu zúčasnit. V nejnovějším Behind the Mac videu si tak Apple vzal na paškál ikony jako je Ava Duvernay, režisérka snímků Selma a When They See Us, světoznámá zpěvačka Lady Gaga nebo Olivia Wilde a její příjemný rodinný celovečerní film Booksmart.

Jedná se však o pouhou hrstku žen, které se ve videu dočkaly náležitého ocenění a poklony. Dohromady se tak v následujícím klipu můžete podívat až na 17 inspirativních osobností, které překnoaly mnoho překážek ve svém životě a chtěly něco předat okolnímu světu. K videu se v tweetu vyjádřil také sám generální ředitel Tim Cook, který nahrávku věnuje všem vědkyním, zpěvačkám, matkám a umělkyním. Rozhodně se jedná o cennou a dlouho potřebnou iniciativu, která snad motivuje ostatní společnosti k tomu, aby začaly pořádat také podobně velkolepé oslavy. Co na tento způsob vyjádření úcty říkáte?

Dnes nejčtenější

.