Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi vývojáře, kteří se někdy snažili o to, aby se jejich aplikace objevila v App Storu, tak jistě víte, že to není procházka růžovou zahradou. Apple má pro schvalování aplikací, které se v App Storu objeví, striktní pravidla a požadavky – a ty musíte bez výjimek splnit. Pokud tak neučiníte, vaše aplikace se v App Storu prostě a jednoduše neobjeví. Jablečná společnost čas od času tyto podmínky aktualizuje a k poslední aktualizaci došlo právě dnes.

Tyto podmínky se originálně jmenují App Store Review Guidelines, tedy pokyny pro kontrolu aplikací v App Storu. V dnešní aktualizaci se změnily pokyny, které se týkají recenzí, spamu, notifikací a Sign in with Apple. Zároveň také nastaly změny v podmínkách pro sbírání dat napříč aplikacemi a především se změnilo to, kde se tato uživatelská data mohou ukládat. Veškeré změny, které se v poslední aktualizací pokynů pro schvalování aplikací v App Storu udály, si můžete prohlédnout pomocí tohoto odkazu na oficiálních stránkách Applu. Kromě toho Apple sdílel dokument, ve kterém se věnuje pokynům pro využití Sign in with Apple. Níže poté naleznete výtah těch nejzajímavějších změn.

  • Aplikace, které nabádají uživatele k trestným činům, anebo se snaží uživatelům obejít zákon, budou odmítnuty.
  • Apple přidal další typy aplikací do kategorie „spamových“ aplikací, kterými je App Stoře přehlcen. Věštecké aplikace a seznamky v této kategorii doplní aplikace pro zprostředkování zvuku prdnutí či říhnutí, společně s aplikacemi, které zprostředkovávají kamasutru či baterku. Aby mohly být tyto aplikace povoleny, musí nabídnout jedinečný a vysoce kvalitní zážitek.
  • V oznámeních by se neměly zobrazovat citlivé, osobní či nevhodné informace. Stejně tak by tyto notifikace neměly uživatelům zobrazovat akce a jiný marketing, pokud se zasíláním nesouhlasili. Vývojáři musí do aplikací přidat možnost pro deaktivaci zasílání reklamních akcí.
  • Aplikace, ve kterých se nachází citlivá data, například bankovní či zdravotní, by neměly být podepsány pouze jediným vývojářem, ale samotnou společností, pod kterou aplikace spadá.
  • Aplikace, kterým byla v minulosti zrušena možnost pro využívání lokalizačních API k přivolání záchranných služeb, tuto možnost opět získají. Musí však o využití lokalizačních služeb informovat uživatele prostřednictvím uživatelského rozhraní.
  • Aplikace, které nabízí konfigurační profily třetích stran, nesmí sbírat informace a data o uživatelích. V některých případech totiž aplikace pro zprostředkování konfiguračních profilů sloužily jen k tomu, aby zjistily data o uživateli a jeho zařízení.
  • Vývojáři aplikací musí na recenze jejich aplikací odpovídat s respektem a slušně. Odpovědi k recenzím by neměly odbočovat od tématu a vývojáři by se v nich měli věnovat pouze uživateli, který recenzi napsal. Zároveň je zakázáno do odpovědí vkládat spam, či nějakou reklamu.

Dnes nejčtenější

.