Zavřít reklamu

Pokud milujete detektivní příběhy, včetně filmů a seriálů, a chtěli jste si někdy vyzkoušet vyřešit vraždu či zločin na vlastní pěst, nyní budete mít tu možnost. Vývojáři z Electric Noir Studios totiž přišli se zajímavou hříčku, kde se vžijete do role detektiva a podíváte se na zoubek nevyřešenému případu, který můžete uzavřít jednou provždy jen vy. Jedná se o poměrně netradiční formu, která kombinuje sledování videí, investigativní práci a několik pozoruhodných herních mechanik.

Povedených akčních her, kde se v roli hlavního protagonisty proháníte podsvětím a likvidujete jednoho mafiána za druhým, je na iOS nepřeberné množství. Tvůrci ze studia Electric Noir ale celou záležitost uchopili ze zcela jiného konce a přispěchali s unikátní a nanejvýš originální podobou, která vám umožní vyzkoušet si poctivou detektivní práci. Místo zběsilých honiček a vražd na vás tak čeká spíše sbírání důkazů, jejich procházení a hloubání nad tím, kdo může být vrahem. Hra Dead Man’s Phone si rozhodně nebere servítky a jako jediné vodítko vám poskytuje telefon oběti, jenž je plný nejrůznějších fotek, videí a korespondence. Pochopitelně se dostanete i k nějakému tomu výslechu, který probíhá zejména přes FaceTime a telefonní hovory, jenž budete muset iniciovat. Zároveň budete mít na starost londýnský tým policistů, který vám bude neustále k ruce a bude se řídit každým vaším rozkazem.

Nejzajímavější je ovšem fakt, že je vše nanejvýš realistické a vývojáři dokonce zašli tak daleko, že do hry zapojili také živé nahrávky a plejádu postav, s nimiž budete moci v průběhu interagovat. Jeden z důležitých charakterů, Michael Sutherland, byl navíc nadabován opravdovým detektivem, seržantem Simeonem Cryerem, který se podílel na vyřešení řady zapeklitých případů. Hra je sice teprve v beta verzi a oficiální, plnohodnotného vydání se dočkáme až za nějakou dobu, ale i tak rozhodně stojí za vyzkoušení. Příběh bude navíc rozdělen na několik sérií, z nichž každá nabídne unikátní styl vyprávění a nový případ. V první se pustíme do řešení vraždy 16letého Jeroma Jacobse, který nepřežil pád z dvanáctého patra a je poměrně zjevné, že se nejednalo o náhodu. Pokud máte však slabost pro pomalou a mnohdy nebezpečnou detektivní práci, Dead Man’s Phone je přesně pro vás. Stačí zamířit na Testflight a stáhnout si aktuální verzi. Troufnete si?

Dnes nejčtenější

.