Zavřít reklamu

Pokud na iPhonu často zarytě pracujete, tak je dosti možné, že vám čas od času unikne nějaké důležitá notifikace. Klasická notifikace se na pár sekund objeví v horní části obrazovky, ale poté „zajede“ zpět do oznamovacího centra. V některých případech ale tento krátký čas, po který se notifikace zobrazí, nestačí k tomu, abyste si ji přečetli celou. Přesně kvůli tomu existuje v iOS možnost, díky které si můžete tyto notifikace nastavit jakožto permanentní, tedy že se po zobrazení skryjí až po vašem zásahu.

Jak na iPhonu aktivovat trvalé zobrazení oznamovacích bannerů

Pokud chcete na iPhonu či iPadu u určité aplikace aktivovat trvalé zobrazování oznamovacích bannerů, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté stačí, abyste sjeli o kousek níže a rozkliknuli sekci Oznámení. Nyní si stačí níže v seznamu aplikací najít tu aplikaci, u které chcete trvalé zobrazení bannerů aktivovat. V mém případě si ku příkladu vyberu aplikaci Messenger. Po rozkliknutí aplikace už jen stačí, abyste klepnuli na možnost Styl banneru. V novém okně už jen stačí zaškrtnout možnost Trvalý. Tímto jste u vámi vybrané aplikace aktivovali trvalé zobrazení oznamovacích bannerů.

Tyto trvalé bannery se zobrazují naprosto stejně, jako ty klasické – dočasné. Jakmile vám tedy nějaká notifikace přijde, tak se banner zobrazí. V případě trvalých bannerů se však banner sám od sebe po několika sekundách neskryje. Pro skrytí jej musíte buď otevřít, anebo po něm přejet prstem zdola nahoru, čímž se banner uloží do oznamovacího centra. Možnost trvalých bannerů navíc bohužel nelze nastavit na všechny aplikace najednou. Pokud chcete trvalý banner nastavit u vícero aplikací, tak je musíte postupně rozkliknout a ručně u nich možnost trvalých bannerů nastavit.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.