Zavřít reklamu

Pokud jste si začínali pomalu myslet, že Apple již na svou herní platformu Apple Arcade pozapomněl, jste na omylu. Vlastně je tomu právě naopak, od poslední přírůstku v podobě povedené hříčky Loud House: Outta Control sice uteklo už dlouhých 13 dní, ale jablečná společnost právě včas přispěchala s další hrou. Tentokrát se můžeme těšit na příjemnou jednohubku v podobě Crossy Road Castle, která sice příliš neohromí hratelností, ale zato je pořádně návyková.

Máte-li v lásce jednoduché, až arkádové hry, které nejsou příběhem ani hratelností příliš komplexní a složité, máme pro vás skvělou zprávu. Jako další titul si na Apple Arcade užijeme Crossy Road Castle, která staví na stejnojmenném předchůdci a obohacuje ho o pár nových herních mechanik. Podíváme se totiž do věže, která je však plná nástrah, nepřátel a naším jediným úkolem je pochopitelně dostat se co nejdále. Každá úroveň je navíc naprosto unikátní a obsahuje osobité pasti i druhy nebezpečí, jemuž budeme čelit. To vše je navíc zabaleno v příjemné a nenáročné pixelové grafice, která hraje všemi barvami a dotváří celkovou hravou atmosféru. Hra se zkrátka bere s humorem a nadhledem, což je u podobných titulů jen dobře.

Vývojáři si navíc pro hráče připravili několik dalších překvapení, jako je například možnost poměřit své síly s kamarády v režimu kooperace a snažit se dosáhnout co nejvyššího skóre. Tato možnost platí pro každé zařízení, tudíž pokud má váš soupeř iPad a vy iPhone, nemusíte se bát komplikovaného připojování nebo nastavování multiplayerového módu. Stačí se jen jednoduše napojit a ihned můžete začít hrát. A pokud vás arkádová hratelnost omrzí, vždy můžete prostě jen sbírat další skiny a obměňovat kolekci svých postaviček. Vše je navíc procedurálně generováno, tudíž každý zážitek je naprosto odlišný a nanejvýš unikátní. A chcete-li si zkrátka jen zkrátit dlouhou chvíli, aniž byste zrovna disponovali internetovým připojením, není nic jednoduššího než zvolit offline mód. Crossy Road Castle tedy nabízí něco pro každého a jediné, co ke hraní potřebujete je Apple Arcade, jenž si můžete pořídit za přívětivých a poměrně dostupných 139 korun měsíčně.

Dnes nejčtenější

.