Zavřít reklamu

Včera Apple vydal již v pořadí třetí vývojářskou betu iOS 13.4. Kromě novinek každého uživatele zřejmě zajímá, zda tento systém jeho stávající iPhone zrychlí. Tyto testy rychlosti pravidelně provádí kanál iAppleBytes, který opět tento aspekt ukazuje na iPhonech SE, 6S, 7, 8 a XR se systémy iOS 13.3.1 a iOS 13.4 beta 3. Pojďme se tedy na to společně podívat.

Tradičně začínáme od iPhonu SE, kde můžeme vidět rychlejší spuštění systému přibližně o vteřinu na třetí betě. Samotnou změnu rychlosti iOS nejlépe vždy uvidíme na aplikacích třetích stran, jelikož u nativních aplikací (povětšinou až na Apple News) jsou výsledky velmi podobné. Takové YouTube se spustí rychleji na aktuálním iOS, podobná písnička je to, byť jen o pár desetin sekund, u Twitteru, Instagramu nebo Facebooku. Rychleji se naopak spustil na třetí betě Snapchat či tolik známá hra Subway Suerfers. U iPhonu 6S vidíme domovskou obrazovku rychleji naopak u iOS 13.3.1. Aplikace třetích stran se spouštějí velmi vyrovnaně, nicméně nejviditelnější rozdíl je asi u aplikací Twitter a Apollo for Reddit a VK, které se spouštějí rychleji na IOS 13.3.1.

Na řadu přichází iPhone 7, u kterého se systém spustí takřka ve stejný moment a můžeme si všimnout, že procházení celým systémem je oproti již stařičkým iPhonům 6S a SE s čipem A9 o poznání rychlejší. Opět ale můžeme pozorovat rychlejší otevírání aplikací spíše na aktuálním iOS. Platí tak u YouTube, Facebooku, Twitteru, VK i Instagramu. U iPhonu 8 můžeme vidět největší rozdíl v rychlosti spuštění iOS, a to přibližně o 2,5 vteřiny na iOS 13.3.1. Rychlejší otevření opět můžeme vidět u aplikací jako Apollo for Reddit nebo YouTube. Lépe si naopak vedl Snapchat. U iPhonu XR můžeme vidět iOS o vteřinu dříve na aktuálním iOS. I když většina aplikací pracuje podobně, i zde můžeme pozorovat zkrátka a dobře o zlomek vteřiny rychlejší spouštění aplikací spíše na iOS 13.3.1. Jak se zdá tedy, iOS 13.4 prozatím iPhonům příliš nesvědčí. Byť se jedná zatím jen o betu, Apple vždy slibuje zrychlení systému. Nezbývá než doufat, že společnost během několika příštích týdnů ještě plynulost iOS 13.4 před ostrou verzí poupraví.

Dnes nejčtenější

.