Zavřít reklamu

Ačkoliv by se mohlo zdát, že všechny možné předměty, které jakýmkoliv způsobem souvisí se Stevem Jobsem, jsou už vydraženy, opak je pravdou. Pokud patříte mezi zapřísáhlé fanoušky spoluzakladatele Applu a máte trošku peněz navíc, měli byste teď zbystřit. Do aukce totiž míří hned několik zajímavých kousků, mezi kterými je například Jobsem vlastnoručně podepsaná smlouva k počítači Apple II nebo počítač Macintosh, který patřil Jerroldu Manockovi, inženýrovi, který se podílel na vzniku počítače Apple II.

Veškeré předměty pocházejí z celoživotní sbírky samotného Manocka, a kromě zmíněných věcí můžete získat například také čepice, plážové osušky, trička, originální těžítko a mnoho dalšího. Aukci pořádá aukční dům RR Auction, který již v minulosti dražil řadu předmětů, souvisejících se společností Apple. Jednou z nejzajímavějších položek je podle všeho právě zmíněná smlouva.

Podle popisu aukční síně RR Auction se jedná o historický dvoustránkový dokument, opatřený podpisem „steven jobs“. Dokument je vytištěn na hlavičkovém papíře a pochází z 25. února roku 1977. Smlouva mezi Jobsem a Manockem pojednává o inženýrských a designérských pracích, spojených s počítačem Apple II. Jedná se v podstatě o potvrzení, že se na pracích na počítači bude podílet Manock, respektive jeho firma Manock Comprehensive Design. Za poplatek ve výši 1800 dolarů se Manockova firma zavazuje vytvořit pracovní návrh částí počítače, jako je plastový kryt a další prvky. Zájemci mohou v rámci aukce přihazovat mezi 5. a 12. březnem. Zatímco Jobsem podepsané předměty, publikace a dokumenty mívají zpravidla vysokou vyvolávací cenu, suvenýry jako hrnky, mikiny, osušky a další by měly být o něco dostupnější.

Dnes nejčtenější

.