Zavřít reklamu

Společnost Apple stojí na mnoha lidech. V celé hierarchii technologického giganta je přibližně 100 viceprezidentů a každému musí být jasné, že to jsou ti nejlepší z nejlepších a lidé na svém místě. Proto každá ztráta někoho takového musí být cítit a není zřejmě jednoduché vzniklou mezeru kvalitně zalepit. Společnost Apple opustil Nick Forlenza, jenž pracoval jakožto viceprezident výrobního designu. Téměř jistý je také odchod Duca Pasmooijiho, který v minulosti pracoval na výrobních operacích. Nicméně v posledním roce opustil operační tým a nastoupil po boku vedoucího divize zabývající se rozšířenou realitou

Mluvčí Applu odmítl tuto záležitost komentovat a oba výše zmínění pánové neodpověděli na žádný dotaz novinářů. Forlenza byl odpovědný za výrobní návrhy produktů. Šéfoval týmu zástupců dodavatelských řetězců jako třeba Foxconn Technology Group nebo Pegatron Cor. Tento muž se staral, aby byly dodržovány veškeré přísné standardy na konstrukci stanovené Applem. Pasmooij po mnoho let pomáhal vést výrobní operace pro vůbec nejdůležitější produkt společnosti Apple, tedy iPhone. Nedávno se ovšem hlásil Mikeovi Rockwellovi, jenž je viceprezidentem pro divizi rozšířené reality. Je tedy možné, že toto místo mu je nějakým způsobem proti srsti a rozhoduje se (nebo již rozhodl) pracovní poměr ukončit. Kam budou směřovat jejich další kroky se dozvíme zřejmě v horizontu několika příštích měsíců.

V tuto chvíli není zatím jasné, jak a potažmo kým Apple volná pracovní místa zaplní. V minulosti jsme totiž byli svědky jak rušení postů, tak třeba i sjednocování vícero postů do jednoho. Překvapením by samozřejmě nebylo ani dosazení zcela nových tváří, které budou nově za tyto segmenty zodpovídat. K čemu se nakonec Apple rozhodne nicméně ukáže až čas. Pravdou totiž je, že odchod dvou jeho pilířů zřejmě nikdo včetně nej příliš nečekal.

Dnes nejčtenější

.