Zavřít reklamu

Zatímco ještě na začátku loňského roku to vypadalo, že je společnost Beats, která je již relativně dlouho pod křídly Applu, víceméně mrtvá, dva nově vydané modely sluchátek veškeré tyto spekulace vyvrátily. Nyní navíc chystá Beats další nový model, kterým se pokusí svět zaujmout. Pojďme si tedy společně zrekapitulovat, co o novince už víme.

Design

O sluchátkách pro sport z dílny Beats se dá obecně říci to, že se již řadu let drží prakticky jednoho konceptu, který se snaží jejich tvůrce už “jen” rozvíjet. Skvělým příkladem mohou ostatně být i loni vydaná sluchátka Powerbeats Pro, která jsou sice plně bezdrátová, výrazně však vychází z řady Powerbeats, jelikož od ní převzaly prakticky celý design – tedy modul se špuntovým sluchátkem , na který navazuje plastový “hák” za ucho. Toto řešení mají alespoň podle uniklých ikon z bet iOS nabídnout i chystané Powerbeats 4, které však budou disponovat stejně jako Powerbeats 3 propojovacím kabelem s ovládacími prvky. Kabel však nebude tentokrát vycházet z části “háku”, na které je uchycen modul, nýbrž z jeho druhé strany. Díky tomu se dostane i lépe za ucho a uživatelům by tak nemusel takřka překážet. Obecně se pak dá o designu chystaných Powerbeats 4 říci, že bude velmi blízký sluchátkům Powerbeats Pro. To jinými slovy znamená, že budou působit uhlazenějším dojmem nežli “trojky”. 

Zleva Powerbeats Pro, Powerbeats 4, Powerbeats 3:

ikony beats na porovnani

Funkce

Nové Powerbeats 4 nebudou žádným top modelem sluchátek z dílny Beats a proto od nich nelze čekat žádné zázračné funkce. Z dosavadních bet vyplývá, že budou osazeny čipem H1, který tepe i v Powerbeats Pro, AirPods 2. generace a AirPods Pro. To jinými slovy znamená, že si u sluchátek užijeme aktivace Siri pomocí hlasového pokynu, rychlejší připojování k Apple produktům či vysokou kvalitu tohoto propojení. To je však prakticky vše, co od nových Powerbeats 4 očekávat. Aktivní potlačení okolního hluku či režim propustnosti zaručeně nenabídnou. Uživatele tak může těšit alespoň to, že díky špuntům si užijí potlačení okolního hluku alespoň v pasivní formě díky “utěsnění” zvukovodů okolo sluchátka. 

Cena

Přestože cenu bety iOS zatím neprozradily, naprostá většina analytiků se shoduje na tom, že Apple nebude v tomto směru jakkoliv experimentovat a nasadí u novinky stejnou cenovku jakou nyní lepí na Powerbeats 3 – tedy 5499 korun. Nové Powerbeats 4 budou totiž jejich přímými nástupci a velmi pravděpodobně “trojky” v nabídce zcela nahradí. Důvod k jakýmkoliv cenovým čachrům tedy Apple mít nebude.

Termín vydání

Produkty Beats představuje Apple zpravidla skrze tiskové zprávy a ani u Powerbeats 4 se nedá vzhledem k jejich povaze počítat s ničím jiným. Jako nejpravděpodobnější termín se zdá v tuto chvíli březen – přesněji pak jeho konec. V minulém roce totiž Apple přesně týden před svou první jarní Keynote začal světu skrze tiskové zprávy servírovat nové produkty a podobný scénář proto mnozí očekávají i letos. Pokud si tedy na nové Powerbeats 4 brousíte zuby, začněte pomalu stříhat metr. 

Dnes nejčtenější

.