Zavřít reklamu

Šílenství okolo iPhonu 9, který je též známý jako iPhone SE 2, nabírá na obrátkách. Úniky informací ohledně této novinky jsou v posledních týdnech takřka na denním pořádku a nyní se k nim začínají přidávat i první videa. Jedno takové začalo před pár hodinami kolovat po internetu. Nutno však podotknout, že pochází z neověřeného zdroje a zachycuje telefon, jehož design je na míle vzdálen tomu, kterým se má prezentovat podle naprosté většiny důvěryhodných zdrojů nová „devítka“.

Již pěkných pár měsíců se naprostá většina zdrojů shoduje na tom, že nový iPhone 9 má dostat tělo iPhonu 8 s jen decentně upravenými zády. Ty mají být na rozdíl od iPhonu 8 matné s logem Applu na středu, jako tomu je u iPhonů 11 Pro. Na videu je však zachycen telefon s designem iPhonů 5, lesklými zády, logem Applu na standardním místě a především pak v barvě, kterou nové iPhony přinést vůbec nemají. Zatímco se naprostá většina zdrojů shoduje na bílé, šedé a červené, telefon na videu má záda zelená. Poměrně zajímavý je i samotný displej, jehož okraje jsou na hranatý telefon až moc zvláštně zaoblené. Skoro by se tak chtělo říci, že se jedná spíš o jakýsi hybrid iPhonu 8 se šasi od nějakého kutila, nežli o iPhone 9. Nicméně vzhledem k tomu, že od jeho oficiálního představení nás stále dělí několik dlouhých týdnů nemůžeme je stoprocentní jistotou říci, že je telefon na videu skutečně falešný. I ty nejpřesnější zdroje se koneckonců v minulosti ve svých předpovědích nesčetněkrát spletly. Skvělým příkladem může být třeba bezdrátová nabíječka AirPower, která byla podle naprosté většiny z nich již mnohokrát ve výrobě a skoro už i naskladněna a nachystána k prodeji. Její osud byl však nakonec zcela opačný.

Design, který iPhonu 9 předpovídají prakticky všechny zdroje, si můžete prohlédnout v galerii vedle tohoto odstavce. Co se pak týká jeho hardwarových specifikací, těšit se údajně můžeme na brutálně výkonný čipset Apple A13 Bionic, který tepe i v loňských iPhonech 11 a 11 Pro. Na nedostatek výkonu si tedy nebude moci novinka stěžovat pěkných pár let. Špatně na tom nebude ani RAM paměť, která má u telefonu dosahovat 3 GB, což je stejná hodnota jako v případě všech iPhonů z roku 2018. Telefon dále nabídne podporu bezdrátového nabíjení a zřejmě i eSIM. Díky tomu jej tak bude možné využívat hned se dvěma telefonními čísly, což je pro mnohé uživatele v posledních letech alfou a omegou.

Dnes nejčtenější

.