Zavřít reklamu

Pokud jste někdy cestovali letadlem, tak nejspíše víte, že je Wi-Fi uvnitř něj často velmi pomalá a nestabilní. To by se ale mělo již brzy změnit, jelikož se některé společnosti provozující letadlovou dopravu spolčily a budou společně pracovat na tom, aby se problémy s Wi-Fi v letadlech jednou provždy vyřešily. Pomoci by v tom měl speciální systém, který bude levnější a bude jej jednoduché časem vylepšovat.

Letecké společnosti mají problém s tím, že vybavení poskytující bezdrátové připojení v letadlech nelze jednoduchým způsobem upgradovat. Tento problém by měla řešit aliance Seamless Air, ve které se nachází celkově 29 společností. Ty nedávno vyvinuly možné řešení, konkrétně nový standard s názvem Seamless Release 1.0. Jedná se o modulární systém, který je umístěn v otevřeném prostředí a hlavním cílem je, aby mohl být umístěn také v letadlech společně s možností jej jednoduše upgradovat podle nutnosti. „Požadavky pasažérů týkající se konektivity během letu jsou stále větší, než jsou momentální systémy schopné nabídnout. Kvůli tomu je na aerolinky vyvíjen velký tlak, aby jim cestující zůstali loajální. Seamless Release 1.0 by měl požitek z připojení v letadlech úplně změnit – aerolinky díky něj dostanou do svých letadel lepší připojení, a to za nižší cenu,“ uvádí Jack Mandala, výkonný ředitel Seamless Air Alliance.

Aby nedošlo ke špatnému pochopení, Seamless Air Alliance neslibuje okamžité vylepšení Wi-Fi v letadlech. Namísto toho nabízí systém, který je o mnoho jednodušší a levnější na upgrade. Zároveň budou aerolinky využívající Seamless Release 1.0 schopné rychleji měnit poskytovatele internetu. Mezi hlavní letecké společnosti, které se Seamless Air Alliance spolupracují, patří Delta Airlines, Virgin Atlantic a Boingo. Později by se však měly připojit i další letecké společnosti.

Dnes nejčtenější

.