Zavřít reklamu

Včera večer potěšil Apple nejednoho vývojáře vydáním nových vývojářských beta verzí svých chystaných operačních systémů v čele s iOS 13.4. Zatímco jeho první beta přinesla novinek relativně dost, druhá je na ně o poznání chudší. Pravdou totiž je, že se vývojářům podařily v betách objevit jen tři viditelné novinky, které stojí za zmínku. Apple se tak zřejmě zaměřuje už “jen” na dotažení všech svých plánů ke zdárnému konci. Co tedy nového iOS 13.4 Beta 2 přináší? 

Přepracovaný Toolbar v Mailu – V iOS 13.4 se Apple rozhodl zatočit se špatně řešeným umístěním ikon v Toolbaru v aplikaci Mail. V současné době si totiž mnozí uživatelé stěžují na to, že ikony pro smazání mailu a odpovědi na něj jsou velmi blízko u sebe, kvůli čemuž hrozí při rychlé práci jejich zaměnění. Nicméně se zdá, že jasno v tom, jak bude Toolbar v iOS 13.4 vypadat zatím Apple tak úplně nemá. Druhá beta totiž přinesla jeho další promíchání. Zatímco v první betě iOS 13.4 obsahovala tato lišta možnost označit mail vlaječkou, nyní nabízí možnost vytvoření zcela nové zprávy. 

mail toolbar

Vylepšení pro aplikaci Apple TV – Prvního většího vylepšení se s příchodem nové verze iOS 13 dočká i aplikace Apple TV sloužící pro sledování obsahu z iTunes a služby Apple TV+. Do té dorazí nové možnosti pro správu stahování a streamování. Nově bude možné například nastavit to, zda a v jaké kvalitě půjde obsah sledovat či stahovat na mobilních datech. K dispozici bude rovněž nový spořič dat, který při aktivaci omezí čerpání mobilních dat při využívání aplikace na maximálně 600 MB za hodinu. 

V případě stahování obsahu přidává Apple do aplikace možnosti Rychlé stahování a Vysoká kvalita, kdy po zvolení první možnosti stáhne telefon obsah rychleji, ale v nižší kvalitě. Druhá volba je naopak náročnější čas, který se však odrazí na kvalitě. Tato videa mají například nabízet HDR, pokud bude u daného snímku k dispozici. 

Novinky ohledně CarKey – Druhá vývojářská beta iOS 13.4 přináší mimo jiné i další vylepšení pro funkci CarKey, která umožní nahrát NFC klíč od vozu s podporou bezklíčkového odemykání a startování do telefonu a ten následně jako klíč využívat. Jak jsme vás již informovali v našem dřívějším článku, beta nabízí například rozhraní pro sdílení klíče. To bude probíhat klasicky skrze aplikaci Zprávy, přesněji pak skrze službu iMessage. Na výběr budou mít uživatelé jak jednorázové klíče, tak klíče využitelné jen po určitou dobu, potažmo klíče permanentní. Potěší i možnost nechat si je zabezpečit pomocí kódu, Touch ID či Face ID. 

Dnes nejčtenější

.