Zavřít reklamu

Nativní aplikace Zkratky Siri je součástí operačního systému iOS již od září roku 2018, kdy se stala součástí operačního systému iOS 12. Jedná se o funkci, která uživatelům umožňuje provádět s pomocí zkratek nejrůznější užitečné úlohy, které jim usnadňují práci i život jako takový. Když byla funkce poprvé uvedena do provozu, podporovaly ji jen některé nativní aplikace od Applu. Postupem času se ale podpora Zkratek Siri rozšířila i pro aplikace třetích stran, jejichž počet neustále narůstá. Tento týden se k aplikacím, které Zkratky Siri podporují, přidala také iOS verze Gmailu.

Díky nově přidané podpoře Zkratek Siri budou moci majitelé iPhonů s aplikací Gmail postupně vytvářet nejrůznější zkratky, související s prací s e-maily. V tuto chvíli je s pomocí Zkratek Siri a iOS aplikace Gmail zatím možné pouze vytvořit zkratku pro odeslání e-mailové zprávy, společnost Google ale jistě bude postupně přidávat další možnosti a funkce. Zkratku pro odeslání e-mailové zprávy s pomocí iOS aplikace Gmail a hlasové asistentky Siri můžete nastavit po spuštění aplikace Gmail. Zde musíte nejprve zamířit do Nastavení. Klepněte na symbol tří linek v levém horním rohu okna aplikace a zajeďte až dolů k položce „Nastavení“. Pokud máte v Gmailu více účtů, klepněte na jeden z nich. Zhruba v polovině obrazovky najdete položku „Zkratky pro Siri“. Po klepnutí na ni naleznete seznam doporučovaných zkratek, k Siri je přidáte jednoduše klepnutím na tlačítko „+“.

Pokud v Nastavení vaší aplikace nemůžete aktivaci zkratky najít, ujistěte se v App Store, že je aplikace Gmail ve vašem iOS zařízení aktualizována na svou nejnovější verzi. Tou je konkrétně 6.0.200126. Pokud vám ji zatím App Store nenabízí, jednou z možností, jak jí získat, je odinstalování a znovunainstalování aplikace. Zcela stoprocentní však tento recept bohužel není.

Dnes nejčtenější

.