Zavřít reklamu

Zrádný a smrtící koronavirus již několik dlouhých týdnů decimuje Čínu a za dobu od svého propuknutí na konci minulého roku si vyžádal již přes 70 tisíc nakažených a 1700 obětí na životech. Proti nákaze se tak snaží bojovat jak jednotlivé vlády zemí, tak nadnárodní korporace a společnosti, které se pokoušejí pokud možno jak ochránit své zaměstnance, tak podpořit oběti. Výjimkou nejsou ani technologičtí giganti v čele s Applem, který dokonce zdvojnásobil finanční dar určený na boj proti viru.

Apple je v technologickém světě považován za dobrého samaritána, který pomůže, pokud to situace dovoluje. To samé platí i v případě koronaviru, oficiálně pojmenovaného jako COVID-19, který již mnoho týdnů ztrpčuje životy obyvatelům Číny, potažmo celého světa. Jablečná společnost vyjádřila svou podporu obětem a přislíbila finanční pomoc již dříve. Nyní se dokonce rozhodla částku, kterou chce na boj proti koronaviru darovat, zdvojnásobí. Za aktuálních podmínek se jedná o poměrně štědré gesto, zejména přihlédneme-li k nepříznivým následkům, jenž společnost sužují. Apple byl totiž nucen na dlouho dobu uzavřít své obchody a přijmout drastická bezpečnostní opatření. Investory nepotěší ani problémy s výrobou, které z důvodu uzavření továren dodavatelů vznikly. Jablečná společnost tak utrpí zejména finanční ztrátu, ať už z důvodu poklesu výroby, nebo menší objemu prodaných kusů.

Kolik přesně na boj proti koronaviru Apple daroval není v tuto chvíli bohužel zcela jasné, jelikož se přesnou částkou nepochlubil. V minulosti se však jeho dary pohybovaly zpravidla v jednotkách milionů dolarů a je tedy vcelku pravděpodobné, že ze své „tradice“ nevybočil ani tentokrát a přispěl částkou v podobné výši. Nezbývá tedy než doufat, že nejen jeho pomoc dopadne na úrodnou půdu a nebezpečí se brzy podaří světu zastavit.

Dnes nejčtenější

.