Zavřít reklamu

Když Apple zhruba před rokem v našich končinách spustil Apple Pay, udělal tím mnoha uživatelům ohromnou radost. Platit iPhonem či Apple Watch je totiž zkrátka velmi pohodlné a jednoduché. Není proto divu, že popularita této služby roste po celém světě. To potvrzuje i nová analýza společnosti Quart, dle které čekají jablečnou platební službu zlaté časy.

Podle odhadů Quartz tvoří Apple Pay v současné době zhruba 5 % celosvětových karetních transakcí. Jedná se tedy o skutečně vysoké číslo, které ale navíc ani zdaleka nemá být konečné. Při současném tempu růstu má totiž Apple Pay představovat v roce 2025 už 10 % veškerých karetních transakcí. Analytici ve své zprávě rovněž upozorňují na to, že Apple Pay je jednou z dlouhodobých hrozeb pro PayPal, což je odůvodněno vyšším počtem zájemců právě o službu jablečné společnosti.

Očekává se, že v následujících letech se počet uživatelů Apple Pay rozšíří převážně v Evropě a Číně. Zatímco v Číně je Apple Pay dostupné již řadu let, mnohé evropské státy se zavedení Apple Pay dočkaly teprve nedávno či na něj stále čekají, což rozmach služby na starém kontinentu výrazně brzdí. Jakmile se však Applu podaří pokrýt svojí službou celou Evropu a zároveň ji v ní začne podporovat i naprostá většina bank, dá se očekávat, že se její uživatelská základna rapidně zvýší.

Dnes nejčtenější

.