Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Všichni majitelé zvířat se děsí toho, že se jim jejich zvířecí kamarád ztratí. Případů ztráty těchto parťáků rok od roku přibývá a příčiny bývají různé, zvíře se něčeho lekne nebo poslechne pudy a vyběhne za zvěří apod. Nová mobilní aplikace Yaga  – najde vašeho mazlíčka pomůže lidem v případě nouze. 

1

Jak se zrodil nápad na mobilní aplikaci Yaga

Martin Šalek a Petr Ayeboua, kteří jsou autoři nápadu, mají sami doma zvířecí kamarády. Právě proto se jim zdálo vytvoření této aplikace jako výborný nápad. Oslovili vývojářské studio Dactyl Group a dali se společně do práce. Vzhledem k tomu, že se Česká republika řadí mezi země s nejvyšším počtem zvířat na obyvatele, není se čemu divit, že aplikace vznikla právě u nás.

Všechna zvířata po ruce v jedné appce

Aktuálně jsou na trhu jen webová řešení a databáze ztracených psů. Mobilní aplikace Yaga chce usnadnit zadávání ztráty a nálezu psů a jejich shledání s majitelem. Dnes má většina lidí chytrý mobilní telefon s připojením k internetu. S Yagou nahlásíte ztraceného mazlíčka na jeden klik a ihned požádáte o pomoc s hledáním lidi, kteří se nachází v okolí ztráty.

„Na aplikaci jsme si dali opravdu záležet. Před zveřejněním jsme ji podrobili testování s konkrétními uživateli z cílové skupiny, aby splňovala všechna zadání a zároveň byla maximálně intuitivní. Nasimulovali jsme všechny klíčové případy použití, které se následně analyzovaly a zapracovaly do návrhu a realizace,“ říká Milan Doubek, ředitel společnosti Dactyl Group, která aplikaci vyvinula.

Aplikace Yaga myslí na všechny

Yaga se nezaměřuje pouze na majitele psů a koček. Bere v potaz majitele všech druhů zvířat i jejich přátele. Mobilní aplikace je určena jak majitelům jakéhokoliv zvířete, tak lidem, kteří chtějí pomoci s jejich nalezením. Zaregistrujte se a vytvořte profil svému zvířátku ještě před jeho ztrátou. Je to ideální postup a budete připraveni i na ty nejhorší situace. Případné zveřejnění ztráty a její vyřešení bude rychlejší.

Lidé, kterým není osud ztracených zvířat lhostejný a chtějí pomáhat, si v aplikaci mohou určit oblíbená místa nebo zapnout sledování své aktuální polohy. Na základě těchto informací jim při ztrátě přijdou notifikace.

2

Autoři myšlenky tak ve spolupráci s Dactyl Group vytvořili jedinečnou a velmi užitečnou aplikaci, která pomůže ke šťastnému shledání domácích mazlíčků se svými majiteli. Vývoj mobilních aplikací pro iOS nebo Android je denním chlebem vývojářů Dactylu, na kontě mají řadu zajímavých realizací, například aplikaci pro Rock For People, brněnské výstaviště nebo Philips.

Dnes nejčtenější

.