Zavřít reklamu

Apple se již řadu let snaží své produkty vytvářet tak, aby je mohli kromě zdravých lidí využívat i lidé s různými handicapy. Přesně pro ty nachystal do macOS 10.15.4 další užitečnou vychytávku, která by jim mohla usnadnit život. Nová verze macOS totiž přinese podporu ovládání kurzoru pohyby hlavou. 

Nové možnosti ve Zpřístupnění si jako první všiml vývojář Guilherme Rambo, kterého si můžete pamatovat například z roku 2017, kdy se mu podařilo předčasně díky betám iOS 11 odhalit spoustu funkcí iPhonu X. Nyní na svůj Twitter Rambo vyvěsil video, které zachycuje, jak svou hlavou, kterou snímá webkamera, ovládá kurzor na Macu. Nová funkce přitom nabízí relativně dost možností dalších uzpůsobení v čele s nastavením rychlosti kurzoru či nastavením klávesy pro rychlý start či pozastavení snímání hlavy. 

Novinka je zatím v rané fázi testování a je tedy vcelku pravděpodobné, že se v následujících betách dočká celé řady dalších vylepšení ať z hlediska přidání nových funkcí, tak z hlediska celkové spolehlivosti. V tuto chvíli však bohužel není zcela jasné, na jaké Macy podpora novinky dorazí. Jedná se totiž o funkci, která by mohla být výkonnostně relativně náročná, kvůli čemuž by mohla dorazit jen na výkonnější Macy. Sám Rambo ji například testoval na 15” MacBooku Pro. Všechny odpovědi na otázky však naštěstí přinesou následující týdny, kdy se rozběhne i veřejné beta testování, díky kterému si bude moci novinku vyzkoušet s předstihem kdokoliv. 

Dnes nejčtenější

.