Zavřít reklamu

Rubikova kostka rozhodně nepatří mezi nejnovější hlavolamy. Ti, kteří ji umí bleskurychle složit, si ale i dnes umí u ostatních získat obdiv. Někteří její bezchybné skládání léta pilně trénují, jiní si potřebný postup zapamatují jako básničku. Pokud se vám doteď nedařilo Rubikovu kostku úplně složit, můžete si povolat na pomoc techniku – respektive bezplatnou aplikaci pro iPhone, která vám se složením kostky pomůže.

Jedná se o opravdu vychytanou aplikaci, která pro vás vypočítá tu nejrychlejší cestu ke složení Rubikovy kostky, ať už je její aktuální uspořádání jakékoliv. Z tohoto popisu vyplývá, že akce bude zpočátku vyžadovat nejeden přípravný krok, výsledek ale bude určitě stát za to a jistě s ním překvapíte své okolí. Nebudete potřebovat nic víc než Rubikovu kostku a iPhone s touto aplikací.

Jak na to: 

  1. Spusťte aplikaci a klepněte na „Solve your cube“.
  2. Zvolte variantu kostky, kterou chcete složit. Obvykle jde o verzi 3 x 3, jejíž řešení je v aplikaci zdarma.
  3. Nyní zvolte, zda dáváte přednost rychlému vyřešení (bezplatná varianta), nebo se chcete zároveň něco přiučit (jednorázový poplatek 99 korun).
  4. Nyní vás čeká mravenčí práce v podobě zadání barev na rozložené schéma kostky. Až budete hotovi, klepněte na „Solve“.
  5. Aplikace vám vygeneruje popis a počet kroků, ve kterých můžete kostku poskládat.

Aplikace Magic Cube Solver pracuje na principu výpočtu nejrychlejší cesty k poskládání Rubikovy kostky. V bezplatné variantě vás zkrátka jen navede k úspěšnému složení populárního hlavolamu, díky placené variantě si ale můžete celý postup i princip skládání nastudovat a osvojit, takže se pak před přáteli či rodinou budete moci ještě více předvést. Cílem aplikace není naučit uživatele jednoduchý trik, aplikovatelný na jakékoliv rozvržení kostky, ale spíše naučit ho rozpoznávat různá uskupení a dojít k co nejlepšímu řešení tak, aby ideálně do budoucna již aplikaci nepotřeboval.

Dnes nejčtenější

.