Zavřít reklamu

Pokud používáte starší iPhone, který nepodporuje focení v portrétovém režimu, tak jste dost možná donedávna používali portrétový režim, který nabízel Instagram pro prakticky všechny iPhony. Instagram se však rozhodl tento portrétový režim lehce přemístit a přepracovat. Mnoho uživatelů si nyní myslí, že už se v Instagramu tento režim nenachází – jedná se však o mylnou domněnku. Pokud chcete zjistit, kde se v Instagramu nachází portrétový režim nyní, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak získat portrétový režim i na starších iPhonech

Abyste mohli použít portrétový režim i na starších iPhonech, tak si prvně musíte stáhnout a nainstalovat, popřípadě přímo spustit aplikaci Instagram. Na hlavní domovské obrazovce Instagramu klepněte v levém horním rohu na ikonu fotoaparátu, popřípadě přejeďte prstem zleva doprava. V režimu fotoaparátu poté věnujte pozornost spodní části obrazovky, kde se nachází spoušť společně s efekty. V těchto efektech musíte posouváním prstu najít efekt Zaostření (ikona panáčka s fialovým pozadím). Jakmile se na tento efekt přesunete, tak už můžete opět využít portrétového režimu, a to dokonce s rozšířeným ovládáním. V levé části obrazovky si můžete pomocí posuvníku změnit intenzitu rozmazání pozadí, nad výběrem filtrů si poté můžete zvolit další nastavení portrétového režimu – například černobílý, kruhový, apod.

Pokud v aplikaci Instagram tento efekt nevidíte, tak se přesvědčte, že máte Instagram aktualizovaný na poslední dostupnou verzi. Aktualizace můžete jednoduše zkontrolovat v App Storu. Pokud se ani po aktualizaci režim zaostření neobjeví, tak ještě můžete zkusit Instagram odstranit, a poté znovu nainstalovat.

Dnes nejčtenější

.