Zavřít reklamu

Zprávy z předešlých týdnů o vynikajících prodejích iPhonů 11 byly pravdivé. Vyplývá to alespoň ze slov šéfa Applu Tima Cooka, který si na nočním oznámení finančních výsledků prodeje tohoto modelu velmi pochvaloval. „Jedenáctka“ se totiž stala celosvětově nejlépe prodávaným iPhonem během posledního čtvrtletí loňského roku. Na trůnu tedy seděla téměř od svého vstupu na pulty obchodů, který proběhl na konci září. Čtvrté čtvrtletí se totiž počítá od od 1. října do 31. prosince.

Přesnými prodejními čísly se Apple už nechlubí, Tim Cook se však při rozhovorech s investory zmínil, že se stal iPhone 11 nejlépe prodávaným jablečným modelem vůbec, alespoň co se týče tříměsíčního vánočního období. iPhonu 11 se tedy podařilo porazit i dražší iPhone 11 Pro a naopak o poznání levnější iPhone XR. Oba zmíněné poražené telefony ale příliš nezaostávaly a hrdě se zařadily po bok nejprodávanějších jablečných smartphonů, tedy alespoň podle několika indícií, které Cook poskytl.

Skvělé prodejní výsledky zaznamenal iPhone 11 hned z několika důvodů. Jedním z nich je například výhodný trade-in program fungující v zahraničí, díky kterému si mohou jablíčkáři své staré telefony vyměnit za nové s mnohdy minimálním doplatkem. iPhone 11 se ale prodával velmi dobře i díky svému poměru cena : výkon, který je na poměry Applu velmi dobrý. Mnozí jablíčkáři po něm pak sáhli zkrátka proto, že nepotřebují funkce iPhonu 11 Pro a za ušetřené peníze raději koupí AirPods či jakékoliv jiné příslušenství ke svému novému iPhonu.

Dnes nejčtenější

.