Zavřít reklamu

Pokud jste někdy na iPhonu či iPadu odstranili fotografii z aplikace Fotky, anebo nějaký dokument z aplikace Soubory, tak jistě víte, že se fotka či soubor jednoduše ihned neodstraní. Namísto toho se přesunou do kategorie Naposledy smazáno, kde zůstanou ještě po dobu dalších 30 dnů. Během této doby můžete fotky či soubory jednoduše obnovit a opět s nimi pracovat. Pokud se vám však omylem povedlo odstranit nějaký kontakt, tak bohužel v tomto případě sekce Naposledy smazáno neexistuje. I přesto však existuje způsob, pomocí kterého lze omylem odstraněné kontakty obnovit. V tomto návodu se dozvíte, jak na to.

Jak obnovit omylem smazané kontakty z iPhonu či iPadu

Abyste mohli omylem smazané kontakty z iPhonu či iPadu odstranit, musíte mít k dispozici počítač či Mac s připojením k internetu. Jakmile si tohle zařízení obstaráte, tak se ve webovém prohlížeči přesuňte na webovou stránku icloud.com. Na této stránce budete vyzvání k přihlášení se k vašemu Apple ID. Po přihlášení se objevíte ve webovém rozhraní iCloudu. Zde poté pro obnovení kontaktů stačí, abyste se přesunuli do Nastavení účtu. Tady sjeďte na samotný spodek stránky, kde v její levé části v sekci Pokročilé klepněte na možnost Obnovit kontakty. Poté se zobrazí malé okno, které automaticky vyhledá poslední archiv kontaktů. U tohoto archivu poté stačí klepnout na možnost Obnovit. Berte v potaz, že vybraný archiv obnoví kontakty na všech vašich zařízeních. Stávající kontakty budou archivovány, abyste si je případně mohli obnovit.

Stejným způsobem můžete ve webovém rozhraní iCloudu obnovit také soubory, kalendáře a záložky. Obnovení souborů se může hodit tehdy, kdy omylem z iCloud Drive smažete na Macu nějaký soubor – zde totiž není k dispozici sekce Naposledy smazané, jako v aplikaci Soubory na iPhonu či iPadu. Obnovené kalendáře poté můžete využít tehdy, pokud jste si z nějakého ze zařízení omylem smazali potřebný kalendář. Stejně tak si můžete obnovit různé záložky, pokud jste je nechtěně smazali.

Dnes nejčtenější

.