Zavřít reklamu

Apple má za sebou uzavření první velmi důležité dohody letošního roku. Se svým dlouholetým dodavatelem některých bezdrátových komponentů pro své produkty – společností Broadcom – se totiž dohodl na dlouholetém prodloužení spolupráce. Ta má podle nově podepsaných smluv trvat další tři a půl roku – tedy do června 2022. 

Uzavření dohody oznámil jako první s velkou slávou Broadcom, podle kterého byly uzavřeny hned dvě víceleté dohody o spolupráci, která mají Applu zajišťovat řadu vysoce výkonných bezdrátových komponent a modulů, které budou využívány v následujících 3,5 letech v jeho produktech. V kombinaci s drobnějšími dohodami z roku 2019 by si měl Broadcom dle svých slov přijít za dobu budoucí spolupráce na zhruba 15 miliard dolarů, tedy asi 345 miliard korun. 

Pro mnohé překvapení

Oznámení dohod o nové vícelété spolupráci je pro mnohé pozorovatele Applu i Broadcomu velkým překvapením. V minulých týdnech se totiž v souvislosti s těmito dvěma společnostmi spekulovalo spíše o tom, že by mohla první jmenovaná část druhé jmenované odkoupit a tím se tak přiblížit svému plánu osamostatnit se od dodavatelů. Z prodejních plánů však nakonec dle všeho sešlo a minimálně dalších několik let tak budou obě společnosti nadále fungovat jako partneři. 

Apple uzavření dohod zatím nekomentoval, avšak je vcelku pravděpodobné, že se k tomu skrze ústa svého tiskového mluvčího v průběhu dnešního dne odhodlá. Jedná se totiž o skutečně důležité partnerství, které mu minimálně na dalších několik let zajistí prověřené součástky od spolehlivého partnera a tedy i klid na duši. Jakmile se nám vyjádření kalifornského giganta dostane do rukou, na našem magazínu jej samozřejmě zveřejníme. 

Dnes nejčtenější

.