Zavřít reklamu

Apple musí v posledních týdnech řešit velmi příjemné starosti. Ačkoliv jsou jeho nové iPhony 11 a 11 Pro na pultech obchodů již zhruba čtyři měsíce, zájem o ně stále neklesá – ba naopak. Na některých trzích se totiž poptávka po “jedenáctkách” pozvolna zvyšuje, kvůli čemuž musí Apple zvýšit jejich výrobu. A právě na tom již začal pracovat. 

Začátek prakticky každého nového roku s sebou v minulosti nesl snižování výroby iPhonů představených v předešlém roce, jelikož poptávka po nich začala výrazně slábnout kvůli očekávání novinek pro daný rok. S iPhony 11 je tomu však přesně naopak, což Apple přimělo k jednáním se svými dodavateli v čele s TSMC (exkluzivní výrobce procesorů řady A) kvůli navýšení jejich výroby. O kolik procent výroba procesorů A13 Bionic povyrostla není bohužel známo, nicméně vzhledem k tomu, že informace o navyšování výroby se na světlo světa zpravidla dostávají jen v případě, kdy se jedná o navyšování skutečně citelné, je pravděpodobné, že i nyní se bavíme o navyšování v řádu desítek procent. 

Loni představené iPhony však zřejmě nejsou jediným důvodem, proč je nutné s výrobou procesorů zahýbat. Blížící se iPhone SE 2 nebo chcete-li iPhone 9 by totiž měl nabízet též čipset A13 Bionic, což by mohlo Applu v případě velkého zájmu o tento model pořádně zavařit. Očekává se sice, že tak obří zájem jako o iPhony 11 (Pro) o nové SE 2 nebude, nicméně stát se může ledacos. Ostatně, ani od iPhonů 11 (Pro) se neočekávalo, že se budou prodávat jako na běžícím páse, což se však nakonec stalo. 

Dnes nejčtenější

.