Zavřít reklamu

Po listopadovém představení 16” MacBooku Pro s Magic Keyboard se začalo prakticky hned spekulovat nad tím, zda a potažmo kdy se s tímto “novým” typem klávesnice vytasí i jiné laptopy z dílny Applu. Toho bychom se měli dle všeho dočkat již skutečně brzy. Čím dál více zdrojů se totiž na brzkém příchodu takto vylepšených MacBooků shoduje. 

Jelikož notebookovou verzi Magic Keyboard dostal jako první 16” MacBook Pro, není žádným překvapením, že na řadě je nyní dle zdrojů jeho menší 13” bratříček. Ten se podle noční zprávy asijského portálu DigiTimes dočká zcela určitě už v první polovině letošního roku. Přesnější termín sice není v tuto chvíli k dispozici, jako velmi pravděpodobný termín se však jeví vývojářská konference 2020, na které Apple v minulosti již párkrát nový hardware světu ukázal. Rozhodně by tak nebylo překvapující, kdybychom se dočkali novinek právě zde. 

Zdroje DigiTimes bohužel víc detailů vyjma typu klávesnice nesdělily. Nelze tak říci, zda se kromě ní dočkáme po vzoru 16” MacBooků Pro i výrazného zúžení rámečků kolem displeje, fyzické Escape klávesy, odděleného Touch ID od Touch Baru či přepracovaného systému vnitřního chlazení. Nicméně vzhledem k tomu, že se menší MacBooky Pro nedočkaly většího redesignu již dlouhé roky se zdá být nasazení alespoň některých výše zmíněných prvků poměrně pravděpodobné.

Dnes nejčtenější

.