Zavřít reklamu

Apple zahájil nový rok, potažmo novou dekádu ve velkém stylu. Vyhlédl si totiž další prostory v německém Mnichovu, kam by se chtěl rozšířit a umístit tam až 1500 svých zaměstnanců.

O expanzích Applu jsme v minulosti psali již mnohokrát, zpravidla se však jednalo o USA. Tentokrát se však společnosti povedlo ulovit obrovský kancelářský komplex poměrně nedaleko našich hranic – konkrétně v německém Mnichově. Nejedná se o ledajaké rozšíření působnosti, budova nacházející se na Karlstrasse má totiž pojmout až 1500 zaměstnanců a zaujímá rozlohu 30 tisíc metrů čtverečních. Ač je stavba teprve v rekonstrukci, která se pravděpodobně potáhne až do roku 2021, neváhal si Apple zaplatit pronájem celého komplexu a vyřídit veškeré formality. Nejedná se však o žádné impulzivní rozhodnutí, jablečná společnost si připravovala půdu pro expanzi několik měsíců dopředu, počínaje Oktoberfestem v roce 2019. Právě tam se totiž Tim Cook setkal s obchodním konzultantem Clemensem Baumgartnerem, jenž celý proces zaštiťuje. Clemens sám přiznal, že velkolepý svátek piva využívá pro setkání se svými partnery a doufá, že spolupráce s Applem povede k vytvoření dalších pracovních míst.

Samozřejmě se nejedná o první místo, kde budou zaměstnanci Applu působit. Zhruba 300 inženýrů si totiž našlo útočiště v Bavarian Design centru uprostřed Mnichova, kam Tim Cook při své návštěvě Německa také zavítal. Podle jeho oficiálních slov se jednalo o jeden z nejlepších týmů, který měl měl tu čest poznat a je si vědom toho, že místní univerzity formují špičky oboru. Zda budou však pracovníci v Bavarian Design centru přesunuti do nového komplexu, nebo půjde o dvě odlišné pracoviště zatím není jisté. Spekuluje se ale o tom, že bude prostor využit inženýry, kteří se podíleli na tvorbě modemů. Konec konců, v červenci proběhla akvizice modemové divize Intelu a nebylo by překvapením, kdyby intenzivní výzkum probíhal právě zde.

Dnes nejčtenější

.