Zavřít reklamu

Před obdobím Vánoc můžeme s malou nadsázkou říct, že platilo „co nový týden, to nové iOS“. Počas Vánoc si ale Apple dal pauzu a o nové betě či ostré verzi iOS jsme nějaký ten týden neslyšeli. Před pár dny byla ale už uvolněna druhá beta iOS 13.3.1. Jak si stojí v rychlosti oproti aktuální verzi iOS 13.3? Na to se jako obvykle podíval kanál iAppleBytes u iPhonů SE, 6s, 7, 8, XR a 11.

U iPhonu SE systém naběhl o něco rychleji na druhé Betě. Rychlejší spouštění na druhé betě si můžeme všimnout i téměř u všech nativních aplikací. Poměrně pravidelně píši články na srovnávání rychlosti jednotlivých iOS. Vždy ale žasnu, jak nevyrovnaná je rychlost otevírání aplikace Apple News. Zde je zhruba o dvě vteřiny otevření rychlejší na iOS 13.3. Aplikace třetích stran jako Facebook, Twitter a YouTube mají pár desetin vteřin k dobru na aktuálním iOS. U iPhonu 6s nastartoval systém o více jak vteřinu rychleji na druhé betě. Nativní aplikace se otevírají velmi srovnatelně, a to i v případě Apple News. Aplikace třetích stran se spouštějí velmi srovnatelně, jen občas o pár desetin vteřiny rychleji na iOS 13.3.

U přes tři roky starého iPhonu 7 operační systém naskočil dříve na druhé betě, ovšem jen o zlomek vteřiny. Největšího rozdílu u nativních aplikací si lze povšimnout u Počasí, které se spustí přibližně o vteřinu svižněji na iOS 13.3. Facebook, Instagram, Twitter či YouTube se otevírají téměř souběžně. U iPhonu 8 můžeme úvodní obrazovku iOS vidět rychleji na druhé betě. Obecně platí, že rozdíly na novějších iPhonech bývají stále méně viditelné a to zde rozhodně platí. Aplikace třetích stran se ale spíše otevírají rychleji na druhé betě, rozdíly jsou ale stále méně viditelnější. IOS 13 vidíme u iPhonu XR téměř ve stejný moment. Rok starý čip Apple A12 nabízí pořád dostatek výkonu, rozdílů tedy zde můžeme vidět minimálně. Nicméně si troufám říct, že iPhone XR je o pár desetin vteřin rychleší na nové betě. Nejnovější iPhone 11 s nadupaným čipem A13 pak už jen šlape jako po másle.

Dnes nejčtenější

.