Zavřít reklamu

Pokud si libujete ve 3D tisku, velmi pravděpodobně vám jméno Joel Telling nebude cizí. Jedná se totiž o člověka, který na YouTube provozuje jeden z nejslavnějších a nejoblíbenějších kanálů věnovaných právě 3D tisku. Ten nese název 3D Printing Nerd a chlubí se 365 tisíci odběrateli. Proč o něm píšeme na magazínu zaměřeném na společnost Apple? Protože se stal Joel dalším šťastlivcem, kterému pomohly Apple Watch odhalit závažný zdravotní problém. 

Zdravotní problémy se Joelovy vyhýbaly doposud obloukem. O to více ho překvapilo, když jej hodinky před pár dny upozornily na nestandardní srdeční tep, který byl po dobu delší než 10 minut vyšší než 120 tepů za minutu. Jelikož jsou tyto hodnoty u zdravého člověka při běžné zátěži prakticky nereálné, vyhledal Joel lékařskou pomoc, aby se od ní následně dozvěděl, že trpí tachykardií. Tu mu měla přivodit dehydratace a stres, čemuž čelil při jeho nedávných cestách po světě. Dodržováním správné životosprávy by se tak mělo jeho srdce opět vrátit k normálnímu fungování. 

Notifikaci na nestandardní srdeční tep si můžete na svých Apple Watch velmi jednoduše zapnout i vy. Stačí navštívit aplikaci Watch, v ní pak aplikaci Srdce a zde už jen nastavit notifikaci přesně podle vašich požadavků. Přizpůsobit zde lze jak hranice rychlého srdečního tepu, tak i hranice tepu pomalého. Pokud by vás pak tato funkce vůbec nelákala, jednoduše ji nechte deaktivovanou či v případě, že bude aktivovaná, jí přepínačem vypněte. Vzhledem k tomu, že je skutečně užitečná, se však její deaktivace nedoporučuje. 

Dnes nejčtenější

.