Zavřít reklamu

Jablečná nositelná zařízení jsou na vzestupu a již nyní se jich prodávají desítky milionů kusů. V letošním roce by si měl Apple ještě přilepšit a zažít další prudký růst, tudíž lze bez nadsázky tvrdit, že Apple Watch a AirPods se staly v podstatě normou a standardem, bez něhož si lze každodenní život jen těžko představit. Někdy se však objeví případ, kdy je toto tvrzeno dokázáno na konkrétním příkladu a nejinak je tomu i u designéra z San Francisca, jemuž jablečné hodinky pomohly při dopravní nehodě.

Pokud vlastníte hodinky Apple Watch, jistě nám dáte za pravdu, že se jedná o jedno z nejužitečnějších zařízení. Kromě funkcí využitelných v každodenním životě však nabízí také něco, co lze jen těžko vyvážit penězi. A tím je detekce pádu a další vychytávky, které vám v případě potřeby mohou zachránit život. Minimálně v případě Williama Bouta, designéra ze San Francisca, tomu tak bylo. Bout totiž zažil čelní srážku s autem zrovna v době, kdy jel na svém elektrokole do práce a skončil v bezvědomí. Naštěstí se automaticky aktivovala funkce detekce pádu (dostupná na Apple Watch Series 4 a 5), která okamžitě zavolala záchranné služby a během několika minut na místo dorazila ambulance. William je pochopitelně v pořádku a z celého incidentu mu zůstaly jen negativní vzpomínky.

Apple Watch lze považovat za zázračné zařízení, které zachránilo život nesčetně lidem. Konec konců, funkce detekce pádu je sice nativně vypnutá, alespoň pokud je vám méně než 65 let, ale i tak je možné ji aktivovat a nastavit ji tak, aby v případě aktivace zaslala zprávu nouzovému kontaktu i přesnou lokaci záchranným službám. Apple se funkce snaží neustále zdokonalovat a přichází se stále novými řešeními, která nejen zjednoduší každodenní život, ale v případě nouze ho pomohou i zachovat. Uvidíme, s čím se ještě technologický gigant vytasí. Jisté je, že hodinky se staly prodejním hitem z poměrně jasných důvodů.

Dnes nejčtenější

.