Zavřít reklamu

Dosud vždy platilo, že iPhone to měl na čínském trhu obklopeném všelijakým levným Androidem opravdu velmi těžké. Mnohdy si je totiž třeba přiznat, že značky jako Xiaomi, Huawei či Oppo zkrátka za méně peněz dokáží uživateli nabídnout opravdu zajímavý telefon se slušným výkonem, designem, displejem i fotoaparáty. Jak se ale zdá, Applu se na tomto trhu možná začíná blýskat na lepší časy. Společnost totiž zaznamenala v Číně výrazný skok kupředu v počtu dodávek v minulém měsíci.

V tomto období totiž meziročně stouply dodávky o 18, 7 % na zhruba 3, 18 miliony kusů. Data pocházejí z Čínské akademie informačních a komunikačních technologií. Za tato čísla je Apple vděčný údajně převážně levnějšímu iPhonu 11. Celá řada je ale v Číně oblíbená, jelikož Apple přinesl s novými iPhony velmi slušnou výdrž zařízení na jedno nabití a vylepšení fotoaparátu, což jsou atributy, na které čínští uživatelé slyší. Na dobrém výsledku se podílel i fakt, že Apple využil možnosti snížit daň, a tak byly iPhony na tomto území o něco levnější. Takový krok si pochvalovali převážně investoři, kteří mají za to, že podobné jednání o něco zlepšuje obchodní vztahy mezi Čínou a Spojenými státy.

Dodávky by mohly tento měsíc ještě narůstat, neboť se očekává menší „nákupní šílenství“ v souvislosti s Čínským novým rokem, který letos připadá na 25.ledna. I když Apple může být za současný stav rád, jistě by si z takového trhu odnášel daleko lepší čísla. Trh s mobilními telefony v Číně je ale opravdu přesycen a kdo chce zde uspět, musí nabídnout něco kvalitního za rozumný obnos.

Dnes nejčtenější

.