Zavřít reklamu

Už dávno neplatí, že od sebe výrobci smartphonů kopírují jen vzhled některých prvků telefonů či jejich funkce. Takový Samsung se například včera na jedné ze svých prezentací na technologickém veletrhu CES “pochlubil” ikonou symbolizující rozpoznávání tváře, která jako by z oka vypadla ikoně pro Face ID, se kterou přišel Apple v roce 2017. A to samozřejmě nezůstalo bez povšimnutí. 

Prezentace, na které se ikona objevila, byla věnována funkci Samsung Pass, která má a starost správu hesel či ověřování uživatelů v různých službách. Funkce je dostupná v některých chytrých telefonech a tabletech Samsungu a tudíž využívá i rozličné způsoby zabezpečení – mimo jiné i sken obličeje. A právě ten byl na jednom ze snímků prezentace vyobrazen ikonou Face ID, tedy její velmi mírně upravenou kopií. Samsung tedy s trochou nadsázky na pódium propašoval i Apple s jeho iPhonem a dokonce i Macintoshem, jelikož z jeho stařičké ikony nová ikona pro Face ID vychází. 

Je opravdu těžké říci, proč se Samsung rozhodl po zvolení této ikony a pro znázornění funkce rozpoznávání obličeje nepoužil raději něco vyloženě svého. Pravdou nicméně je, že s funkcí rozpoznávání obličeje je ve světě v současnosti notoricky spojována jen ikona Face ID a tak je možné, že po ní Samsung sáhl zkrátka jen kvůli tomu, aby byla jeho prezentace i vizuálně na první pohled zcela jasná, byť fanoušky Applu kritizovatelná. Zda je tato domněnka správná či nikoliv ví nicméně jen sám Samsung. 

Dnes nejčtenější

.