Zavřít reklamu

Veletrh spotřebitelské elektroniky CES 2020, který se oficiálně koná od 7. do 10. ledna v Las Vegas, je již v plném proudu, jelikož mnohé společnosti se rozhodly své novinky představit ještě před oficiálním startem. Každoroční svátek nových technologií a inovativních vynálezů je vždy ostře sledovaný, a menší i velké firmy na něm představují své žhavé novinky. V dnešním souhrnu zajímavostí si představíme příslušenství pro nabíjení, futuristické herní křeslo i úchvatný Thunderbolt 3 dock, v dalších dílech našeho seriálu o CES se můžete těšit i na novinky z ostatních oblastí technologického průmyslu.

Satechi a nabíjecí podložka

Kromě „velkých věcí“ nechybí na žádném z ročníků veletrhu CES i milé a praktické „drobnosti“. Mezi ně patří například i příslušenství na nabíjení, na které se mimo jiné specializuje společnost Satechi. Ta na letošním CES představila svou nejžhavější novinku na poli nabíjecího příslušenství pro Apple produkty. Jedná se nabíjecí podložku s názvem Trio Wireless Charging Pad. Multifunkční nabíjecí podložka umožňuje nabíjet Apple Watch hned ve dvou různých pozicích. Kromě toho samozřejmě nabízí prostor také pro nabíjení iPhonu 8 a novějších modelů i AirPods či AirPods Pro.

Zájemci si nabíjecí podložku mohou objednat okamžitě. Nabíjecí podložka se může pochlubit tenkým elegantním designem a energii ji dodává USB-C konektor spolu s 24W adaptérem, propojeným dlouhým kabelem. Kromě nabíjecích schopností nabízí Trio Wireless Charging Pad také funkci detekce cizích objektů a tepelnou ochranu. Cena nabíjecí podložky činí v přepočtu zhruba 2700 korun.

Acer a herní křeslo z budoucnosti

Pozornost si nejen na letošním veletrhu CES pochopitelně zaslouží i neapplovské výrobky. S doslova futuristickou nabídkou se letos vytasila společnost Acer, která na CES 2020 představila bohatou přehlídku nadupaného příslušenství nejen pro hráče. Opravdu velmi zajímavě působí zejména herní křeslo s názvem Thronos Air Gaming Chair, které samotná společnost Acer označuje za „dokonalé herní doupě pro hardcore nadšence“. Křeslo je modulární, plně přizpůsobitelné a variabilně nastavitelné. Součástí jeho americké verze bude trojice sedmadvacetipalcových monitorů pro maximální zážitek ze hry.

Majestátní Thunderbolt Dock

Společnost Plugable přináší na trh již několik let užitečné příslušenství s Thunderbolt 3 konektivitou. Na letošním CES 2020 se vytasila s opravdu úchvatnou novinkou –  působivým velkým dockem, vybaveným rovnou čtrnácti porty, a poháněném jedním jediným Thunderbolt 3 či USB-C kabelem. Dock může navíc sloužit jako zdroj 100W energie pro kompatibilní MacBook nebo PC. Dock je bezesporu jedním z nejrobustnějších doplňků svého druhu, který je v současné době k mání na trhu, a vyznačuje se mimo jiné schopností pohánět dva 4K displeje při 60Hz. Součástí docku je například také 1Gbps ethernetový port, sedm USB-A portů nebo třeba sloty pro SD či microSD kartu, stejně jako port pro 3,5 mm jack. Cena bude nicméně stejně velkolepá, jako samotný dock – v přepočtu bude činit zhruba 6700 korun.

Zdroj: 9to5Mac [1, 2, 3]

Dnes nejčtenější

.